Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:01 18 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vineri începe B'estfest 2013! Niște Băieți, pentru prima oară pe scena principală

ro

02 Jul, 2013 14:33 676 Marime text
Trupa Niște Băieți urcă vineri seară pentru prima oară pe una din scenele principale ale B’estfest Summer Camp 2013, ediția a 7-a, eveniment care se va desfășura în acest weekend, 5-7 iulie.

Fericitul eveniment va avea loc în prima zi de B’estfest Summer Camp și anume vineri, 5 iulie, ora 19:20. Scena Coca Cola o veți găsi ușor pentru că va fi scris mare pe ea, cu roșu, numele unei băuturi răcoritoare al cărui nume nu-l vom trece aici, ca să nu-i facem publicitate mascată.
 
În aceeași zi (vineri, 5 iulie) îi veți mai putea vedea la B’estfest Summer Camp, alături de Niște Băieți, și pe alți băieți: Omul cu șobolani, Vama, Țapinarii, Vița de vie, Les Elephants Bizarres, Bass Turbat Live etc. De asemenea, îi veți putea recunoaște și pe alți îndrăgiți cîntăreți de muzică ușoară de peste hotare precum Tiamat (Sweden), Joker (UK) sau Texas (UK).
 
Menționăm că trupa Niște Băieți a mai participat, în urmă cu doi ani, la B’estfest 2011, însă atunci a cîntat pe scena Goblin & Elephant Pub.

Cine: Niște Băieți
Cînd: vineri, 5 iulie, ora 19:20
Unde: Pipera Tunari, jud. Ilfov, scena Coca Cola
Facebook: Programul Zilei 1 (vineri, 5 iulie) B'estfest Summer Camp 2013
Evenimentul: B'estfest Summer Camp 2013 pe Facebook
Intrare: Cumpără bilete (MyTickets.ro); 1 zi = 99 RON
Prognoza meteo: Accuweather
Și mai cine: Omul cu șobolani, Vama, Vița de vie, Texas, Tiamat, Țapinarii, Les Elephants Bizarres și alții
 
---------------------------------
 
Nişte informaţii despre Nişte Băieţi
 
Nişte Băieţi a luat fiinţă în 2006 în Bucureşti.
Genul oficial: punk rock.
Genul neoficial: „muzică de petrecere cu distors şi final glorios”, ca să-i cităm pe înşişi cantautorii.
 
Ideea de la început a fost încercarea “unor băieţi” de a înveseli atmosfera într-un club prin interpretarea proprie a unor piese celebre, “de dinainte de ‘89”. Concertele ad-hoc nu presupuneau absolut nici o repetiţie sau pregătire în prealabil. Băieţii au avut surpriza ca demersul lor să fie primit neaşteptat de bine. Trupa a pornit prin turnee şi chiar a produs un prim album, apoi un al doilea. Cu aceste ocazii mai multe generaţii de părinţi s-au luat cu mîinile de cap ascultînd şlagăre precum: “Deschideţi poarta soarelui”, „Să te gîndeşti din când în când la mine”, „La fereastra ta”, „Vitezomanul Gică”, „Cele mai frumoase flori”, „O lume minunată” etc. sau mai noul “Banii vorbesc”, cîntate în stilul punk. Sursele de inspiraţie au fost, evident, monştrii sacri precum: Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, Cargo, Semnal M, Compact, Mădălina Manole etc.
 
Succesul primului disc (“Adunate din popor şi cântate din topor”) a determinat plecarea formaţiei într-un turneu naţional, în primăvara lui 2007: 14 concerte în tot atîtea oraşe. Foarte curînd formaţia avea să ajungă la peste 100 de concerte în cluburile din ţară şi din Bucuresti şi să participe la festivaluri ca Stufstock, Motorrock Ploiesti Bucov, Zilele Bucureştiului la Viena etc.
 
În primăvara lui 2011 a apărut cel de-al doilea album Nişte Băieţi numit “Fără muzichie, viatza e pustiu!”. Titlul este inspirat din celebra replică a lui Ştefan Mihăilescu-Brăila din filmul Secretul lui Bachus (1984): “Fără poezie… viaţa e pustiu!”.

Nişte discografie:
 
Adunate din popor şi cântate din topor (2006)
Fără muzichie, viatza e pustiu! (2011)

Băieţii de la Nişte Băieţi:
 
Albert Mihăiţeanu: voce
Barbu Niculae: bas
Gabi Georgescu: chitară
Andrei Modrea Icsu’: tobe
 
-------------------
 
Nişte Băieţi online:
 
Pe MySpace
Pe Facebook
 
Cu mine de-ai fi (ultima piesă după Semnal M)
Deschideți poarta soarelui
Fată dragă  
Lasă-mi toamnă pomii verzi
O lume minunată
Frumoasă-i vecina noastră, scoate capul pe fereastră

B’estfest 2013 - site oficial
 
 
București, 2 iulie 2013
anca romanescu | punk pr | 0732 144 570 | 0745 10 20 24 | anca@punkpr.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii