Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ștefania Nistoreanu, despre vernisajul expoziției sale, Quantic „A fost un manifest pentru libertatea și curajul de a visa”

ro

21 May, 2013 13:08 1215 Marime text
Personalități locale, muzicieni, actori, jurnaliști sau pur și simplu, iubitori de frumos au răspuns afirmativ invitației la vernisajul expoziției „Quantic”, semnată de Ștefania Nistoreanu, care a avut loc sâmbătă, 18 mai, la Palatul Brukenthal din Avrig. Evenimentul a reprezentat un prilej de relaxare și totodată, unul de reflecție pentru toți cei prezenți, grație temelor inedite propuse de artistă prin picturile sale.
Sâmbătă după-amiază, Ștefania Nistoreanu și-a întâmpinat oaspeții la cel de-al doilea vernisaj pe care-l susține primăvara aceasta. După ce a fost prezentă la sediul Institutului Cultural Român de la Budapesta, în luna aprilie, în cadrul expoziției „Artă și spiritualitate în spațiul transilvan”, pictorița a fost gazda evenimentului de inaugurare a expoziției „Quantic”, prezentată publicului numeros venit să o susțină la fosta reședință de vară a baronului Samuel von Brukenthal, din Avrig, județul Sibiu.
Zeci de persoane au ținut să vadă expoziția; printre ele s-au numărat președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, directorul Muzeului Astra, Valeriu Ion Olaru, precum și primarul orașului Avrig, Arnold Klingeis, care, alături de artistul brașovean Ovidiu Cărpușor, a făcut posibilă realizarea acestei expoziții. Violoncelistul Cristian Florea, dirijorul Orchestrei Naționale de Cameră din Republica Moldova, a fost cel care a completat farmecul evenimentului, prin muzica sa splendidă, ce a impresionat audiența, alături de picturile expuse în două dintre încăperile Palatului Brukenthal.
Ștefania Nistoreanu a fost prezentată publicului de actrița Anca Pitaru, pe care o puteți vedea pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu. „Expoziția este una specială prin faptul că-și propune să reînvie în mintea oamenilor legende și povești de mult uitate și, mai mult, să-i convingă și să le arate că ele sunt adevăruri, sunt realități posibile. Vernisajul, din punctul meu de vedere, a fost un manifest pentru libertatea și curajul de a visa în epoca manipulării, a programării și a controlului”, a declarat Ștefania despre evenimentul de sâmbătă.
Expoziția „Quantic” este deschisă, la Palatul Brukenthal Avrig, până pe 22 iulie 2013. Ea reunește lucrări cu teme abstracte sau fantastice, care aduc în atenția privitorului scheme subtile inspirate din fizica cuantică, extrem de vii în contextul social actual. Printre picturile incluse în această expoziție se numără Freedom, Antivirus, Without Sense, The Face of Power, The Couple sau Aliens Love.
***
Despre Ştefania Nistoreanu
Ştefania Nistoreanu abordează pânza într-o manieră extrem de intimă, dar compoziţiile sale înglobează deseori teme universale, ancestrale şi actuale în egală măsură. De altfel, lucrările ei reprezintă o sumă de contraste, exprimând realismul şi fantasticul omogenizate armonios, ca într-un panaceu de mult aşteptat. Stilul este îmbogăţit de o imaginaţie fecundă, dublată de o excepţională fineţe artistică. “Viaţa pe Pământ este o bătălie continuă cu ceilalţi şi cu propriile noastre ego-uri. Avem, deci, nevoie de cele mai bune arme pentru a supravieţui: realism şi putere de a visa, luciditate şi putinţa de a crede în basme, ochi capabili să privească prin întuneric şi inimă deschisă spre lumină. Iar, uneori, când realitatea devine gravă, avem nevoie să ne putem crea o altă lume, un alt univers adevărat. Despre asta este pictura mea”, declară Ştefania Nistoreanu.
Pictorița are 31 de ani și trăiește la Brașov.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii