Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regionalizarea, parte a strategiei naţionale de dezvoltare

ro

28 Jun, 2013 13:55 1125 Marime text
Viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a vorbit, la dezbaterile locale din Galaţi şi Constanţa, despre continuarea pregătirilor pentru procesul de regionalizare-descentralizare a României.
 
„Constituţia trebuie revizuită, România trebuie modernizată şi vom face toate demersurile, vom aplica toate mecanismele administrative legale necesare pentru ca aceste două mari obiective să fie duse la final”, a declarat viceprim-ministrul Liviu Dragnea la Galaţi.
 
Declaraţia a avut loc în contextul în care, în paralel cu seria dezbaterilor locale organizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru acest proces, la nivelul Curţii Constituţionale au fost luate anumite decizii cu privire la organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei.
 
În condiţiile în care includerea în Constituţie a noţiunii de „regiune” ca unitate administrativ-teritorială se poate face numai în urma unui referendum, Liviu Dragnea a precizat: „Vă spun cu toată seriozitatea că proiectul de revizuire a Constituţiei şi proiectul de regionalizare nu se abandonează, indiferent de decizia Curţii Constituţionale”.
 
Cu privire la priorităţile procesului, ministrul dezvoltării regionale a subliniat că miza reală nu o reprezintă sediul regiunii, ci atribuţiile care vor fi transferate de la Guvern către judeţe, către localităţi şi către regiuni şi modul în care vor fi finanţate programele de dezvoltare regională, în aşa fel încât să nu mai apară situaţii în care autorităţile locale constată că investiţiile pe care le propun nu primesc alocări de fonduri. 
 
„Proiectul de regionalizare este parte din strategia de dezvoltare a acestei ţări. Este vorba de o strategie pe care o realizează ministerul nostru şi care este aproape gata. Regionalizarea este parte integrantă din această strategie naţională de dezvoltare”, a mai spus viceprim-ministrul Liviu Dragnea.
 
* * *
 
Dezbaterile de la Galaţi şi Contanţa privind procesul de regionalizare-descentralizare fac parte din seria de consultări organizate de MDRAP, începând din luna mai a.c., în fiecare regiune de dezvoltare. Primele au avut loc la Iaşi, Craiova, Timişoara şi Cluj. Dezbaterile în plan local reprezintă una dintre etapele procesului de pregătire a proiectului de regionalizare-descentralizare.
 
Informaţii suplimentare cu privire la proces sunt disponibile pe site-ul ministerului, în secţiunea regionalizare.mdrap.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii