Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietarii de echipamente şi utilaje agricole beneficiază în această perioadă de oferte speciale din partea FATA Asigurări

ro

10 Jun, 2013 18:11 933 Marime text
Pentru a veni în ajutorul fermierilor români, FATA Asigurări a lansat pe piaţă o ofertă specială destinată proprietarilor de echipamente şi utilaje agricole.
 
Oferta face parte dintr-o nouă politică de produse a FATA Asigurări. Aşadar, pe lângă poliţele aflate în mod tradiţional în portofoliul companiei, FATA Asigurări a decis ca, începând din acest an, să vină în întâmpinarea nevoilor prestatorilor de servicii în agricultură şi deţinătorilor de echipamente şi utilaje agricole cu un produs de asigurare specializat şi competitiv, atât din punct de vedere al raportului calitate - preţ, cât şi ca acoperire a riscurilor.
 
Noul produs este disponibil în două variante de acoperire. Varianta 1 acoperă ciocnirea, lovirea, izbirea, căderea sau răsturnarea respectivului utilaj, trăsnetul, incendiul, explozia sau furtul acestuia. Pe lângă riscurile menţionate anterior, Varianta 2 acopera şi avariile apărute în timpul circulaţiei pe drumurile publice.
 
"Oferim un produs complet şi modular de asigurare a acestor echipamente, cu un discount promoţional de 10% valabil în această campanie. Produsul poate acoperi atât evenimentele ce apar pe frontul de lucru, cât şi în timpul transbordării de la o suprafaţă la alta şi chiar a riscurilor rutiere (echivalent CASCO). Preţul asigurării acestor utilaje la FATA este de circa 1% din suma asigurată pentru utilajele autopropulsate, respectiv de 0,5% pentru cele tractate”, declară Bogdan Pîrvu, Director General, FATA Asigurări.
 
Spre exemplu, pentru un tractor în valoare de 100.000 Euro, prima anuală ar fi doar 1.150 Euro, dacă se optează pentru Varianta 1 de acoperire şi/sau de 1.000 Euro pentru Varianta 2. De asemenea, pentru utilajele tractate (luând în calcul o valoare estimată a acestora de 20.000 Euro) prima de asigurare va fi doar 160 Euro în Varianta 1, respectiv 100 Euro în Varianta 2.
 
Varianta 1

TIPUL UTILAJULUI ASIGURAT
 
COTA DE PRIMĂ ANUALĂ
ciocniri, loviri, izbiri, căderi, răsturnări, furt, incendiu, trăsnet, explozie
1.UTILAJE AGRICOLE AUTOPROPULSATE
-tractoare agricole, combine, maşini de balotat, cositoare etc.
1,15 %
2.UTILAJE AGRICOLE TRACTATE (fără autopropulsie)
- trailere, remorci, pluguri, grape, discuitoare, echipamente speciale tractate etc.
0,80 %
 
Notă:
Poliţa se încheie cu o franşiză obligatorie de 20% din suma asigurată în caz de furt. Poliţa oferă posibilitatea introducerii unor franşize opţionale în cazul daunelor parţiale care pot reduce semnificativ prima de asigurare. În cazul utilajelor achiziţionate în leasing, prima de asigurare pentru întreaga perioadă de leasing, vânzare în rate sau finanţare, se determină adunând primele de asigurare anuale, rezultate în urma aplicării cotei la suma asigurată anuală (pentru poliţele multi-anuale).
 
Varianta 2
 
TIPUL UTILAJULUI ASIGURAT
 
COTA DE PRIMĂ ANUALĂ
ciocniri, loviri, izbiri, căderi, răsturnari, furt, incendiu, trăsnet, explozie, circulaţia pe drumurile publice
1.UTILAJE AGRICOLE AUTOPROPULSATE
-tractoare agricole, combine, maşini de balotat, cositoare etc.
1,0 %
2.UTILAJE AGRICOLE TRACTATE (fără autopropulsie)
- trailere, remorci, pluguri, grape, discuitoare, echipamente speciale tractate etc.
0,5%
 
Notă:
Poliţa prevede o franşiză obligatorie de 10% din cuantumul oricărei pagube, minim 1.500 EURO.
În cazul utilajelor achiziţionate în leasing, prima anuală se stabileşte prin aplicarea cotelor de primă la sumele asigurate în primul an de asigurare. Prima de asigurare pentru întreaga perioadă de leasing, vânzare în rate sau finanţare, se determină multiplicând prima de asigurare anuală cu numărul de ani de durată a contractului de asigurare.
 
Detalii despre produsele FATA Asigurări găsiţi accesând www.fata-asigurari.ro.
 
Despre FATA Asigurări
Societatea FATA Asigurări a fost fondată de FATA Assicurazioni Danni SpA, companie deţinută 100% de către GENERALI Assicurazioni SpA, a treia companie ca mărime la nivel mondial. FATA Assicurazioni Danni SpA a fost preluată de către grupul GENERALI în anul 2000. În anul 2006 a fost achiziţionat pachetul de acţiuni de la societatea GLOBAL Asigurări şi FATA Asigurări a început să opereze pe piaţa asigurărilor din luna octombrie a aceluiaşi an.
 
FATA Asigurări a devenit, datorită transferului de know-how de la compania mamă, care este lider în asigurările agricole în Italia, o companie de asigurări dedicată unei clientele şi unei pieţe de nişă, având ca profil asigurările agricole (culturi, animale, păduri) şi asigurările generale (cu excepţia RCA), oferind o gamă de produse specializate pe o structură modulară.
 
În 2012, creşterea înregistrată de FATA Asigurăripe segmentul agricol a fost de aproape 35%, un rezultat mulţumitor, ţinând cont de situaţia agriculturii româneşti de anul trecut. Creşteri ale rezultatelor s-au înregistrat atât la asigurarea culturilor (aproximativ 33%), cât şi pentru asigurarea animalelor (aproximativ 43%). Creşteri a înregistrat în 2012 şi pe CASCO (57%), pe accidente (75%) şi pe alte segmente de poliţe, toate acestea oferind companiei un motiv bun să vadă cu optimism finalul anului 2013.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii