Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări IDR referitoare la unele informații false difizate de Alianța pentru o Românie Curată

ro

23 Jul, 2011 22:45 853 Marime text

Este cu totul regretabil că Alianța pentru o Românie Curată, în care activează organizații reprezentative ale societății civile din țara noastră, pune în circulație informații false privind Institutul Diplomatic Român și conducerea acestuia.

Credem că această campanie de intoxicare a opiniei publice a fost generată de nemulțumirea unor candidați respinși la concursul pentru admitarea la Programul de Formare Diplomatică, program realizat în cadrul IDR. Subliniem că este vorba despre un program de 6 luni care presupune audierea unor cursuri de profil, urmate de un stagiu de practică în Ministerul Afacerilor Externe. Cursanții nu vor primi salarii și nici nu vor fi angajați în MAE, în urma admiterii la acest program. Nu este pentru prima dată când tineri absolvenți urmează cursuri de inițiere în diplomație la IDR sau sunt admiși la stagii în MAE. În permanență, în MAE sau la misiunile diplomatice din afara României sunt tineri în stagii de practică.

La câteva ore după publicarea rezultatelor concursului de admitere în Programul de Formare Diplomatică Inițială, site-ulwww.romaniacurata.roa postat sub semnătura lui Narcis Iordache materialul „Ce salariu ia beizadeaua Benea din sinecura de la IDR", care pune în circulație falsuri grosolane despre salariile conducerii IDR. Un respect elementar pentru deontologia profesională ar fi trebuit să-l determine pe autor să verifice informațiile privind salariile conducerii IDR și să nu pună în circulație date false, care aduc prejudicii atât IDR, cât și imaginii publice a unor angajați ai institutului. Precizăm că salariile sunt calculatepotrivit Legii 285/2010 șiLegii 284/2010, anexa 6 și sunt departe de cele vehiculate de către Alianța pentru o Românie Curată. Date privind veniturile salariale ale conducerii IDR se afla pe site-ul www.idr.ro.

De asemenea, mai facem încă o dată precizarea că Alexandra Benea a fost numită cu respectarea legislației în funcția de director de formare, ea coordonează un departament din care mai fac parte încă două persoane, iar activitatea acestui departament este exclusiv administrativă, de organizare a cursurilor, de cazare a cursanților străini etc. Mai precizăm faptul că IDR nu a fost înființat recent, ci el funcționează în baza HG 880/2005 și HG 470/2006 iar Alexandra Benea ocupă postul de director de formare încă de la 1 iulie 2010.

Membrii conducerii IDR, menționați în materialul d-lui Narcis Iordache își rezervă dreptul de a da în judecată portalulwww.romaniacurata.roși pe autor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii