Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Portalul de consultanta pentru medici www.medright.ro are peste 6.000 de utilizatori

ro

13 Jun, 2013 20:15 1873 Marime text
Prin Proiectul „DOCTORI in servicii medicale de calitate”, 4.249 de medici chirurgi si dentisti din toate judetele Romaniei au participat la ateliere de lucru cu tema « Cum ne aparam de malpraxis » in perioada 2010 – 2013.
 
Proiectul, cofinantat din Fondul Social European prin POSDRU si din bugetul de stat, a asigurat organizarea a 201 de sesiuni de curs (dintre care 80 destinate medicilor din specialitatile chirurgicale si 121 medicilor dentisti), sustinute de catre medici si juristi, cu totii experti acreditati de catre Ministerul Sanatatii.
 
Continutul stiintific al atelierelor a acoperit atat temele identificate de catre MedRight Experts ca vulnerabile in practica medicala, anume consimtamantul informat, confidentialitatea datelor medicale, accesul pacientului la informatiile medicale personale, discriminarea pacientilor, accesul media la pacient, limitarea medicilor la propria specialitate, dreptul pacientului la a doua opinie, cat si teme de inters general pentru medici, printre care asigurarea de raspundere civila profesionala, conditii de desfasurare a studiilor clinice, conditii legale pentru promovarea medicamentelor, autorizarea si managementul cabinetelor medicale, comunicarea cu pacientii.
 
Derulat de catre initiatorul MedRight Experts in parteneriat cu Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Medicilor Dentisti din Romania si Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar, Proiectul va asigura, si in viitor, accesul medicilor la informatii, consultanta si suport tehnic pe tema prevenirii si gestionarii malpraxisului medical, prin portalul www.medright.ro. Toti medicii care au participat la cursuri pot utiliza in mod gratuit portalul, in baza unui cod de utilizator si a unei parole.
 
«Proiectul a fost un succes imens si suntem mandri de reactiile pe care le-am primit de la medicii care au luat parte la programele noastre – acestia au completat chestionare de satisfactie, sub protectia anonimatului, si au declarat, in proportie de 100%, ca participarea la cursurile noastre le este utila; sistemul de consultanta pentru medici, organizat prin portalul www.medright.ro, este un alt motiv de mandrie – primim zeci de cereri de consultanta in fiecare luna, atat de la medicii chirurgi si dentisti, dar si de la medicii de familie, cu care am lucrat in derularea unui alt proiect. Vom continua sa lucram cu si pentru medici, asistenti si pentru sistemul sanitar »,  a declarat dr. Andrei Nanu, managerul Proiectului.
 
Si dupa finalizarea Proiectului medicii vor avea acces la consultanta si vor putea la participa la cursuri cu tema « Cum ne aparam de malpraxis », sustinute de catre formatorii instruiti de catre initiatorul Proiectului si acreditati in acest scop de catre Ministerul Sanatatii.
 
« Vazand succesul proiectelor initiate de catre MedRight si bazandu-ne pe rezultatele datelor culese in faza “pilot” a colaborarii dintre MedRight si Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania, in acest moment Ordinul este pe punctul de a lansa un proiect in parteneriat cu MedRight, destinat asistentilor medicali – desi nu multa lume stie, reglementarile aplicabile profesiilor medicale de multe ori nu fac diferenta intre medic si asistent, activitatea tuturor membrilor personalului medical fiind supusa acelorasi principii si reguli», a precizat dl Mircea Timofte, presedintele Ordinului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii