Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mănuşi roşii - din 10 iunie la Cityplex Constanţa

ro

09 Jun, 2011 23:01 912 Marime text

Spectatorii din Constanţa pot vedea, începând din data de 10 iunie, un nou film românesc de succes internaţional, un lungmetraj semnat de regizorul Radu Gabrea, Mănuşi roşii. Filmul este o adaptare a best-seller-ului cu acelaşi nume al scriitorului Eginald Schlattner, şi prezintă ancheta la care a fost supus tânărul student sas Felix Goldschmidt, victimă a campaniei masive de arestări dezlănţuită de „Securitatea română" în anii ce au urmat revoluţiei din 1956, din Ungaria.

Mănuşi roşii este o producţie TOTAL TV, realizat în colaborare cu Atlantis Film şi Zenith Media, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Societăţii Române de Televiziune. Filmul este distribuit de Ecran Cinema Management. Filmările s-au desfăşurat la Bucureşti şi Sibiu, în primăvara anului 2009, pe parcursul a 36 de zile. Bugetul alocat producţiei s-a situat în jurul sumei de 750.000 de euro.

Rolul principal este interpretat de Alexandru Mihăescu, în distribuţia peliculei regăsindu-se şi Andi Vasluianu, Udo Schenk, Marcel Iureş, Mircea Rusu, Dan Aştilean, Ion Grosu, Victoria Cociaş şi Ioana Iacob.

Pentru rolul principal din filmul „Mănuşi roşii", Alexandru Mihăescu a primit premiul pentru Cel mai bun actor, în anul 2010, la Saturno Interantional Film Festival din Italia.

În România, filmul a fost prezentat în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) - Cluj şi Sibiu, Festivalul Internaţional al Producătorilor de Film Independenţi (IPIFF) - Mamaia, Noaptea Albă a Filmului Românesc - Bucureşti.

Pe plan internaţional, filmul a fost prezentat la Sao Paolo International Film Festival - Sao Paolo, Brazilia, The Northern Film Festival - Leeuwarden, Olanda şi Saturno Interantional Film Festival - Italia.

Sinopsis „Mănuşi roşii":

În iarna lui 1957, studentul sas Felix Goldschmitd a fost arestat de Securitatea din Braşov.

După 2 ani de anchete, Felix a devenit martor al acuzării, în procesul împotriva prietenilor săi.

Este Felix un trădător sau o victimă?

Pentru a afla răspunsul la această întrebare, vă invităm la filmul "Mănuşi roşii".

La Constanţa, filmul „Mănuşi roşii" va putea fi văzut în perioada 10 - 23 iunie, la Cityplex.

Roxana Buşu

PR TOTAL TV

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii