Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:46 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fabricat în Fabrica Byron, primul concert de club după lansarea noului album

ro

24 Apr, 2013 13:20 944 Marime text
Fabricat în Fabrica:
Byron, primul concert de club după lansarea noului album
Special guest: Luiza Zan
 
Clubul Fabrica vă invită să vă începeţi minivacanţa de 1 Mai ceva mai devreme, aşa cum le stă bine tutulor oamenilor muncii de pe meleagurile patriei noastre, Republica România: de vineri seară, împreună cu Byron şi cu Zan Luiza.
 
După ce a cutreierat toată ţara în turneul de promovare a noului său album, “30 Seconds of Fame”, trupa Byron revine în Bucureşti pentru a susţine primul concert de club de după lansarea acestui album. Alături de cei de la Byron va urca pe scenă vineri, în Club Fabrica (str. 11 Iunie nr. 50), Luiza Zan, cunoscuta cîntăreaţă de muzică jazz. Pentru publicul mai vîrstnic, cîştigătoarea trofeului Cerbul de Aur 2004, la Braşov.
 
Data şi ora: vineri, 26 aprilie, ora 22
Locul: Club Fabrica (str. 11 Iunie nr. 50)
Preţ: 30 RON
Facebook: Byron & Luiza Zan LIVE

Byron
 
Dan Byron - voce, chitară acustică, flaut
Costin Oprea - chitară acustică / electrică
Dan Georgescu - tobe
László Demeter - bass
6fingers - clape, corzi, voce

Byron este  o trupă românească de alternative rock fondată de Dan Byron în 2006.

Primul lor concert a avut loc pe 1 decembrie 2006, iar albumul de debut, Forbidden Drama, a fost lansat în toamna lui 2007 după aproape un an de concerte prin ţară. Muzica de pe album este un amestec eclectic de art-rock şi alternativ, cu tuşe progresive şi clasice. Piesele sunt structurate în 3 acte şi un epilog, ca într-o piesă de teatru, contribuind la conceptul albumului.

Pe 3 aprilie 2008, trupa susţine un concert unplugged la Teatru 74, în cetatea medievală Târgu Mureş. Concertul a fost înregistrat şi apoi lansat sub brand-ul MTV Unplugged pe materialul Acoustic Drama, primul DVD unplugged scos de o trupă românească. Concertul a avut parte de invitaţi ca Alexandru Andrieş şi Paula Seling, iar setlist-ul a constat în mare parte din cântece de pe primul album reorchestrate special pentru o experienţă complet acustică (cu şapte chitare diferite, un banjo, o mandolină, un contrabas, un bass acustic, un cvartet de coarde, un pian şi tot felul de percuţii), fără alte reînregistrări în studio.
Sfârşitul lui 2010 găseşte trupa lucrând la mai multe proiecte diferite – un musical pe scena unui teatru bucureştean, un al treilea album de studio şi un al doilea DVD. La sfârşitul lui noiembrie 2010 trupa concertează la mai mult de 100 de metri adâncime în Salina Turda, recent modernizată. Concertul live a fost filmat în High Definition şi urmează să fie lansat ca Live Underground, al doilea DVD al formaţiei şi prima producţie video din scena rock românească ce va fi disponibilă şi în format Blu-Ray. Printre invitaţii speciali s-au numărat artişti binecunoscuţi ca Nicu Alifantis, Ioana Mântulescu, Rene Popescu (vioară) şi Alex Gorneanu (violoncel).

În ianuarie 2011 trupa îşi face debutul pe o scenă de teatru în piesa „Nevestele vesele din Windsor” în regia lui Alexandru Tocilescu, un remake al spectacolului montat în 1978 şi interzis ulterior de cenzura comunistă.
 
În februarie 2011 este lansat mult-aşteptatul album cu numărul trei. Intitulat Perfect, după una din piese, albumul este o colecţie de 16 cântece româneşti cunoscute, reinterpretate de Byron în versiuni adesea foarte diferite de cele originale. Printre interpreţii originali ai pieselor se numără nume de referinţă ca Timpuri Noi, Phoenix, Celelalte Cuvinte sau Ada Milea. Albumul marchează şi cel mai mare număr de colaborări al trupei Byron, contribuţii notabile fiind oferite de Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Virgil Ianţu sau binecunoscutul regizor Nae Caranfil. Muzica în sine este foarte eclectică, variind de la rock alternativ la folk, jazz, blues, swing şi chiar trip-hop.
 
În ultima lună au cutreierat ţara (Bucureşti, Timişoara, Cluj, Tîrgu Mureş, Iaşi) pentru a-şi promova noul album “30 Seconds of Fame”. Vineri, pe 26 aprilie, Byron va susţine primul concert de club de după lansarea acestui album.
 
Noul album Byron este disponibil în două variante: „30 Seconds of Fame”, cu versurile în limba engleză, și „30 de secunde de faimă”, cu aceleași 13 piese dar interpretate în limba română. Albumul se găsește în format fizic (CD) în rețeaua librăriilor Cărturești din țară, iar în format digital (mp3/FLAC) pe pagina http://byron.bandcamp.com/.

Discografie Byron

Forbidden Drama (2007)
Acoustic Drama (2008)
A Kind Of Alchemy (2009)
Perfect (2011)
Blu-Ray "Live Underground" - Salina Turda (2011)

Luiza Zan

S-a născut la Tulcea şi a început să cînte de la vîrsta de 3-4 ani. De la 16 ani s-a hotărît şi ce anume: jazz. La 24 de anui este cîştigătoarea Cerbului de Aur 2004. Pe atunci făcea parte din trupa Slang. Acum colaborează cu grupul de gospel Snaps, din Sfîntul Gheorghe. Luiza activează şi într-un proiect trio, împreună cu un pian şi o chitară.

A absolvit Conservatorul din Iaşi în 2004. Din 2008 este ea însăşi profesoară la Conservatorul din Bucureşti, unde predă jazz vocal.

În afară de Cerbul de Aur, Luiza Zan a mai luat premiul juriului la Montreux Jazz Voice Competition 2003, premiul al doilea la aceeaşi competiţie, în 2004, şi a fost desemnată “Muzicianul anului 2011” în cadrul Galei Premiilor de Jazz
------------------------

Referinţe online:
 
Club Fabrica pe Facebook
Byron & Luiza Zan Live - pagina evenimentului
Byron pe MySpace
Byron pe LastFM
Byron pe YouTube
Byron - site-ul oficial foarte frumos
Byron - Live Underground - salina Turda
Byron - Live Ursus Evolution 2012
Byron la Guerrilive - Songul Poliţistului (cu Nae Caranfil)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii