Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doar două zile până la încheierea celei de-a treia ediții a campaniei „Olimpiada Deșeurilor”

ro

13 Jun, 2013 19:19 787 Marime text
Organizată de Gremlin, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii Naţionale de Mediu şi al Primăriei Municipiului Constanţa, campania Olimpiada Deșeurilor se desfășoară în perioada 14 mai – 14 iunie, oferindu-le claselor înscrise în campanie ocazia să colecteze selectiv și să fie premiate.
 
Până la sfârșitul săptămânii echipele Gremlin vor ajunge în cele 29 de școli din județul Constanța, înscrise la cea de-a treia ediție a campaniei „Olimpiada Deșeurilor” pentru a prelua cantitățile de deșeuri reciclabile și pentru a le oferi premii instant tuturor elevilor ce au colectat selectiv.
„Rezultatele obținute până în prezent la școlile de unde au fost realizate colectările denotă o implicare semnificativă a celor peste 5.000 de elevi din cele 218 clase participante și ne determină să depunem toate eforturile pentru continuarea acțiunilor de acest tip”, a declarat Aurora Olescu, administratorul companiei Gremlin.
Campania „Olimpiada Deșeurilor” reprezintă o oportunitate pentru elevii din clasele I-VIII din județul Constanța de a îşi însuşi bunele practici în vederea reciclării, precum şi de a câştiga premiile oferite de organizatori.
În cadrul ediției de anul acesta clasele înscrise în campanie au trebuit să colecteze o cantitate totală de minim 70 kilograme de deşeuri pentru cele 5 categorii de deşeuri ce fac obiectul campaniei: hârtie, PET, doze, baterii şi deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE).
Pe data de 20 iunie, în cadrul unui spectacol, vor fi decernate trofeele „Hârtiuţa Drăguţa”, „PETa Circumspecta”, „DOZAta Coafata”, „Calculatoraşul cel voinic”, „BATi cel viteaz” și „Trofeul Olimpiada Deşeurilor 2013” claselor ce vor colecta cele mai mari cantităţi pentru fiecare categorie de deşeuri în parte.
Vizită la fabrica de hârtie Comceh din Călăraşi, fabrica de doze Can Pack, sediul Gremlin, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa, Muzeul Delta Dunării Tulcea sau o tabără la munte pentru toată clasa sunt doar o parte din premiile pe care clasele câștigătoare le vor primi din partea organizatorilor.
 
 Despre Olimpiada Deșeurilor
Aflată la cea de-a treia ediție, campania de conștientizare se adresează elevilor din ciclul primar și gimnazial din județul Constanța. Numai în 2012, 4.019 elevi din 144 de clase aparţinând unui număr de 25 de şcoli din judeţul Constanţa s-au implicat în cadrul campaniei, reușind să colecteze selectiv o cantitate totală de 35.178 kg deșeuri.

Câștigătorii ediției din 2012:

Trofeul „Hârtiuţa Drăguţa” - Clasa a V-a, Şcoala cu clasele I-VIII Siliştea (1.945 kg deșeuri hârtie). Premiu: Vizită fabrica de hârtie Comceh.
Trofeul „Peta Circumspecta” - Clasa a VIII-a, Şcoala cu clasele I-VIII Vulturu (214 kg deșeuri PET). Premiu: Vizită CMSN Constanța.
Trofeul „Bati cel viteaz” - clasa a VI-a A, Şcoala cu clasele I-VIII Tuzla (115 kg deșeuri de baterii și acumulatori). Premiu: Vizită Muzeul Delta Dunării, Tulcea.
Trofeul „Calculatoraşul cel voinic” - Clasa a VII-a A, Şcoala cu clasele I-VIII „Mihail Sadoveanu” Medgidia (698 kg deșeuri de echipamente electrice și electronice). Premiu: videoproiector pentru clasă și vizită la Gremlin.           
Trofeul „Olimpiada Deşeurilor 2012” - Clasa a II-a B – Şcoala „Dimitrie Ştiubei” Constanța (2.162 kg deșeuri). Premiu: tabără pentru toată clasa în stațiunea Straja, județul Hunedoara.            
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii