Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacian Makszin, Petru Ifrosa și Gabriela Constantin își mențin titlul de campioni naționali în cadrul competiției de tenis de masă de la Cluj

ro

25 Jun, 2013 20:26 1255 Marime text
Șase sportivi cu sindromul Down au participat pentru prima dată într-un campionat național paralimpic
 
București, 25 iunie 2013 – Dacian Makszin, Petru Ifrosa și Gabriela Constantin au confirmat încă o dată titlul lor de campioni naționali, câștigând aurul la probele individual și pe echipe, în cadrul campionatului național de tenis de masă, care a avut loc la Cluj, sâmbătă, 22 iunie.
 
Dacian Makszin este primul sportiv care a calificat România la concursul de tenis de masă din cadrul Jocurilor Paralimpice și a înregistrat rezultate foarte bune anul trecut la Londra. Petru Ifrosa și Gabriela Constantin sunt, de asemenea, jucători de tenis de masă de top, multipli campioni în concursuri naționale și internaționale.
 
Campionatul din Cluj a oferit șansa de a confirma profesionalismul sportivilor cu experiență, dar și de a identifica tineri sportivi cu dizabilități care ar putea aduce o valoare adăugată echipei naționale paralimpice. Răzvan Bălan, în vârstă de 20 de ani, din Bistrița, recent alăturat sporturilor paralimpice, este la prima sa participare la un campionat național și a impresionat deja ca fiind un jucător foarte bun, câștigând proba pe echipe.
 
Șase sportivi cu sindromul Down au participat în clasa 11 (pentru deficiențe mintale), o premieră în cadrul unui campionat național paralimpic, înregistrând rezultate foarte bune.
 
Aceasta a fost cea mai importantă competiție de tenis de masă a anului, reunind 70 de participanți care au luptat să câștige puncte (20 pentru fiecare meci câștigat) ce vor conta pentru echipele naționale care vor reprezenta România în competițiile internaționale, unde sportivii se califică pentru Jocurile Paralimpice.
 
Campania națională “Susținem adevărații învingători”, lansată de Olympus alături de Comitetul Național Paralimpic (CNP), are scopul de a sprijini activ sportivii cu dizabilități în lupta pentru victorii, în drumul lor catre Rio de Janeiro, unde vor avea loc Jocurile Paralimpice din 2016. Campania sprijină, de asemenea, eforturile CNP în a asigura accesul antrenorilor și sportivilor la concursurile naționale și internaționale, precum și pentru a asigura accesul acestora la sălile de antrenament și echipamentele sportive necesare, alături de programe de nutriție.
 
"Dorim să felicităm toți sportivii care au participat la campionatul național de tenis de masă de la Cluj. Vom fi aici pentru a îi sprijini în continuare, spre rezultate mult mai mari, precum și pentru a fi alături de Comitetul Național Paralimpic în construirea uneia dintre cele mai competitive echipe paralimpice din lume", spune Ilias Pliatsikas, Director General Olympus.
 
"Nu vă puteți imagina bucuria celor șase sportivi cu sindromul Down, care au participat la concurs, atunci când și-au văzut rezultatele și încrederea pe care le-au dat-o. Acest entuziasm pe care îl vedem, de asemenea, pe fețele sportivilor cu dizabilități locomotorii, atunci când participă la concurs, este mai mult decât suficient pentru a ne motiva în a da tot ce avem mai bun pentru a îi ajuta să-și depășească limitele și dezvolta talentele”, a declarat Sally Wood-Lamont, preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.
 
Olympus este deja un partener tradițional al CNP, fiind una dintre primele companii care au sprijinit echipa paralimpică românească la Londra, precum și care a inițiat și dezvoltat o întreagă campanie națională de comunicare pentru conștientizarea mișcării paralimpice și necesitatea de a contribui la povestea lor de succes. Mai mult decât atât, venind în sprijinul persoanelor cu dizabilități, sub conceptul umbrelă „Light in the Dark”, Olympus este singura companie de bunuri de larg consum din România care a conceput un ambalaj special, inscripționat în alfabetul Braille (pentru laptele de consum OLY), astfel încât persoanele cu deficiențe de vedere să poată avea acces ușor la alimentele de bază, sporind în același timp nivelul lor de independență.
 
Pentru informații despre sporturile și competițiile paralimpice, vizitați www.facebook.com/OlympusDairy.
 
Campania “Susținem adevărații învingători”este sprijinită de radio Europa FM.
 
 
 
###
 
 
Despre Olympus
 
Grupul Olympus este prezent în România din 1999. În ultimii 14 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor români, în efortul de a îmbunătăţi metodele de creştere şi îngrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate în ceea ce privește colectarea laptelui.
 
Grupul de firme, deținut de o familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, are sediul în Trikala, Grecia, și operează în 34 de ţări, inclusiv pe pieţe precum SUA, Germania şi Italia. În prezent, deţine cinci unităţi de producţie în Grecia, Bulgaria şi România, care produc lactate şi sucuri naturale.
 
Pentru mai multe informații, accesați www.olympusdairy.ro și http://www.facebook.com/OlympusDairy
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii