Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:38 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cosmin Cernat a transformat ziua de 1 iunie intr-o bucurie pentru copiii de rromi

ro

01 Jun, 2009 19:59 1058 Marime text

Cosmin Cernat a  transformat ziua de 1 iunie intr-o bucurie pentru copiii de rromi

Cosmin Cernat, vedeta Kanal D, a petrecut ziua de 1 iunie alaturi de copiii din comunitatea de tigani gabori din imprejurimile Sovatei, acolo unde se filmeaza reality-ul “Satra”, ce va fi difuzat la Kanal D incepand din 22 iunie. Impresionat de conditiile precare in care traiesc copiii de rromi din comuna Calugareni de langa Sovata, Cosmin si-a dorit ca ziua de 1 iunie sa fie cu adevarat o bucurie pentru cei mici daruindu-le dulciuri, cozonaci, jucarii, carti de colorat si cu povesti si incaltaminte.

Astfel, peste 100 de copii de etnie rroma din satele din imprejurimea localitatii Sovata s-au bucurat de prezenta lui Cosmin Cernat si a echipei de la STIRILE KANAL D care au facut din ziua de 1 iunie o adevarata sarbatoare pentru copii.
 
 “Ziua de 1 iunie vazuta prin ochii copiilor de tigani de aici a fost pana acum o zi banala poate chiar trista uneori. Ne-am dorit sa aducem un zambet pe fata acestor copii care se lovesc zi de zi de lipsurile vietii, care nu au avut niciodata jucarii sau pentru care o napolitana si un cozonac inseamna un vis frumos. M-a impresionat gingasia acestor copii, respectul si bunul simt de care au dat dovada cand le-am daruit cadourile noaste. Copiii stiu poate cel mai bine cum sa-ti multumeasca. O sclipire de fericire in ochii unui copil si un zambet spun totul, iari multumirile nu mai au nevoie de cuvinte. Implicarea mea in actiuni dedicate copiilor va continua si in zilele urmatoare cand voi fi prezent la Gala Unicef pentru acelasi scop nobil – copiii” a declarat coplesit de emotie, Cosmin Cernat, vedeta Kanal D.

Actiunii Kanal D de 1 iunie i s-au alaturat si vedetele invitate in reality show-ul “Satra” ce se filmeaza zilele acestea la Sovata: Mircea Zara, Dan Helciug,  Claudia Patrascu si Ana Maria Ferentz.
Sub egida “1 iunie – Bucuria Copiilor” Kanal D a dus la bun sfarsit aceasta actiune cu ajutorul generos al unor sponsori cu inima sensibila la durerea si suferinta acelor copii  pentru care pana acum “Ziua internationala a copilului” nu a existat in calendar. Multumim sponsorilor nostri: Carreffour Romania, BOROMIR, EDITURA NEMIRA JUNIOR, PUZZLE&FLYING TOYS.
Actiunea “1 iunie – Bucuria Copiilor” este doar un prim pas pe care Kanal D il face pentru sprijinul acestei comunitati. Stirile Kanal D vor demara in viitorul apropiat o campanie de constientizare asupra dreptului si nevoii de acte de identitate indreptata deopotriva catre rromi, dar si catre autoritati. “Am observat pe parcursul filmarilor pe care le facem la reality-ul “Satra” ca multi dintre cei cu care intram in contact nu au acte de identitate – certificate de nastere sau buletin – si, ca drept consecinta, nu pot beneficia de sprijinul statului, dar nici nu-si pot exercita drepturile de cetateni ai tarii. Vom initia aceasta campanie de sprijin la dreptul la propria identitate” a adaugat Cosmin Cernat, directorul stirilor sportive de la Kanal D.
Mai multe detalii in STIRILE KANAL D de la ora 18.30 si pe www.kanald.ro  de azi,  luni 1 iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii