Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:40 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conventia Organizatiilor de Media condamna atitudinea Primului ministru al Romaniei fata de mass media

ro

08 Apr, 2010 19:14 1062 Marime text

08.04.2010

Comunicat de presa
 
Conventia Organizatiilor de Media condamna atitudinea Primului ministru al României fata de mass media

Conventia Organizatiilor de Media condamna atitudinea primului ministru al României, Emil Boc, care considera ca televiziunile private au obligatia de a transmite punctul de vedere al autoritatilor statului ori de cate ori reprezentantii acestora doresc sa intre in direct. Libertatea presei inseamna si libertatea de a lua decizia editoriala privind persoanele invitate sa-si exprime punctul de vedere in cadrul unei emisiuni. Reprezentantii guvernului au nenumarate posibilitati de a se exprima public si de a explica deciziile politice pe care le iau.
    De asemenea, suntem profund nemultumiti de faptul ca primul ministru considera televiziunea publica ca pe un instrument prin care Guvernul isi poate transmite, nestanjenit si in lipsa unei abordari critice, mesajul catre cetateni. Aceasta atitudine tradeaza mentalitatea Guvernului si a partidelor de a considera televiziunea publica drept o televiziune a statului si nu una care trebuie sa actioneze in interes public.
    Pe 7 aprilie, primul ministru, Emil Boc, a luat microfonul reporterului Realitatea TV in timpul unei declaratii de presa in care a acuzat televiziunile de stiri ca dezinformeaza si denatureaza realitatea romaneasca. Primul ministru s-a declarat deranjat de faptul ca posturile tv insista sa promoveze informatiile legate de numarul mare de secretari de stat din ministere, numar care trebuia redus conform declaratiilor oficiale formulate in luna octombrie.
In ultimele zile, Guvernul a anuntat angajarea unor noi secretari de stat, infirmand astfel declaratiile anterioare si argumentele legate de criza economica.
 
Contact Secretariat COM: 021 313 4047/ 021 311 1375

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii