Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Unirii îi aștepată pe toți membrii săi și pe toți ceilalți români la Marșul pentru Basarabia

ro

18 Oct, 2013 19:20 1009 Marime text
Conform deciziei adoptate de către componentele active ale Consiliului Unirii, o delegatie din partea acestei Platforme unioniste va participa la “Marsul pentru Basarabia”, organizat de Platforma Civică „Acțiunea 2012” pe 20 octombrie la București. Evenimentul va începe la ora 14.00 în Piața Victoriei, unde se află Guvernul României, urmând să finalizeze la Palatul Parlamentului care, în cursul acestei luni, va lua în dezbatere legea pentru apropierea celor două state românești, semnată de peste 117.000 de români.

Printre participanții din Basarabia la Marș sunt membri din diferite localităţi ai diferitelor partide și asociații obștești – membri, cu toții, ai Consiliului Unirii, care au ajutat și la colectarea semnăturilor pentru promovarea legii menționate.
Consiliul Unirii, prezent la Marșul din acest an, la fel ca și în timpul Marșului de la București de anul trecut, care a finalizat cu semnarea Pactului pentru Basarabia, va purta banere cu sigla și sloganul CU, va difuza pliante elaborate de Platforma Unionistă, acestea demonstrând avantajele reunificării celor două state românești.

De asemenea, un grup de 10 membri ai delegației Consiliului Unirii vor participa la o Masă Rotundă, în organizarea Asociației culturale ”Pro Basarabia și Bucovina”, intiulată ”Vilnius: așteptări și perspective”, invitația fiind semnată de dl Marian Clenciu, președinte al CN-ACPBB.

Consiliul Unirii adresează acest comunicat de presă tuturor românilor și alogenilor integrați din Basarabia, ca și românilor din România, în primul rând membrilor Consiliului Unirii din ambele state românești, invitându-i să se alăture delegației Consiliului Unirii, care se va concentra lângă banerele identitare ale Platformei unioniste. Este de datoria fiecărui basarabean din România să fie prezent la un Marș organizat pentru Basarabia.
Serviciul de presă al Consiliului Unirii
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii