Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:05 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Proiect "Ochi frumoși și sănătoși"

ro

25 Jun, 2013 13:56 537 Marime text
În perioada 10 – 21 iunie 2013 s-a desfășurat prima etapă a Proiectului “Ochi frumoși și sănătoși” inițiat de Clubul Rotary Mangalia prin care 1163 de copii din clasele 0 – IV din Școala nr. 1, Școala nr. 3, Școala nr. 5 și Liceul Callatis din Mangalia au beneficiat gratuit de investigații oftalmologice.
Cu acest prilej au fost identificați 167 de copii cu diverse probleme medicale, printre care  acuitate vizuală diminuată, anomalii de percepție a culorilor și vedere monoculară.  
În etapa a doua a proiectului, toți acești copii vor beneficia gratuit de consultații medicale și tratament în cadrul Cabinetului de oftalmologie – optometrie “Sophioptic”, situat în Mangalia șoseaua Constanței nr. 19.
Proiectul s- a desfășurat în baza parteneriatelor de colaborare încheiate de Clubul Rotary cu școlile din municipiul Mangalia precum și în baza consimțământului scris al părinților copiilor.
La proiect au participat trei asistente medicale și unsprezece voluntari din cadrul Clubului Rotary Mangalia care au prestat peste 60 de ore de teste oftalmologice.
Aparatura și dispozitivele medicale folosite în cadrul proiectului au fost obținute din fonduri structurale europene.

Av. Răican Florin – Președinte Rotary Club Mangalia

Ti-a placut articolul?

Comentarii