Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cea mai importantă competiție de tenis de masă pentru sportivii cu dizabilități va avea loc în Cluj-Napoca

ro

20 Jun, 2013 16:39 1054 Marime text
Sub platforma "Susținem adevărații învingători", sportivii vor lupta în campionatul național de tenis de masă pentru a acumula puncte care să-i conducă la Jocurile Paralimpice
 
 Cea mai importantă competiție de tenis de masă a anului
 70 de sportivi vor participa, dintre care 20 de juniori
 Punctele acumulate vor fi luate în calcul la formarea echipelor naționale care vor reprezenta România în competițiile internaționale, pe drumul spre Rio de Janeiro
 Premieră în cadrul unui campionat național paralimpic: vor participa șase sportivi cu sindromul Down
 
Cluj-Napoca, 20 iunie 2013 – Campionatul național de tenis de masă, cea mai importantă competiție de tenis de masă a anului, va fi găzduit la Cluj-Napoca, sâmbătă, 22 iunie, reunind 70 de sportivi cu dizabilități.
 
Competiția are loc sub umbrela campaniei naționale “Susținem adevărații învingători”, lansată de Olympus alături de Comitetul Național Paralimpic (CNP), care are scopul de a sprijini activ sportivii cu dizabilități în lupta pentru victorii, în drumul lor catre Rio de Janeiro, unde vor avea loc Jocurile Paralimpice din 2016.
 
Campionatul din Cluj-Napoca este foarte important pentru jucătorii de tenis de masă, deoarece punctajul obținut are valoare dublă (20 de puncte pentru fiecare meci) și este luat în calcul la alcătuirea Clasamentului Național 2013, în urma căruia se decide cine va reprezenta România în competițiile internaționale, unde sportivii se califică pentru Jocurile Paralimpice.
 
Alături de sportivi cu experiență, precum Dacian Makszin și Petru Ifrosa, 20 de sportivi juniori vor avea posibilitatea de a-și demonstra potențialul, din dorința de a crește elita sportivilor din echipa națională paralimpică.
 
Mai mult decât atât, o premieră în campionatele naționale care au loc sub egida CNP, șase sportivi cu sindromul Down vor concura, de asemenea, în clasa specială 11 (pentru deficiențe mintale), care a fost acceptată în cadrul Jocurilor Paralimpice pentru toate sporturile.
 
Campania națională “Susținem adevărații învingători” sprijină, de asemenea, eforturile CNP în a asigura accesul antrenorilor și sportivilor la concursurile naționale și internaționale, precum și pentru a asigura accesul acestora la sălile de antrenament și echipamentele sportive necesare, alături de programe de nutriție.
 
"Cu fiecare competiție, avem posibilitatea de a vedea din ce în ce mai mult tăria de caracter și hotărârea sportivilor cu dizabilități. Este o adevărată lecție de viață și ne bucurăm că putem fi parte din ea, prin intermediul campaniei «Susținem adevărații învingători»”, a declarat Ilias Pliatsikas, Director General Olympus.
 
"Faptul că sunt șase sportivi cu sindromul Down care participă pentru prima dată la o astfel de competiție este încă o dovadă că nu există limite atunci când crezi în șansa ta. Acesta este unul dintre momentele când ne putem da seama cel mai bine cât de important este să motivăm sportivii cu dizabilități, să își păstreze speranța și să lupte pentru o viață mai bună", spune Sally Wood-Lamont, preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.
 
Olympus este deja un partener tradițional al CNP, fiind una dintre primele companii care au sprijinit echipa paralimpică românească la Londra, precum și care a inițiat și dezvoltat o întreagă campanie națională de comunicare pentru conștientizarea mișcării paralimpice și necesitatea de a contribui la povestea lor de succes. Mai mult decât atât, venind în sprijinul persoanelor cu dizabilități, sub conceptul umbrelă „Light in the Dark”, Olympus este singura companie de bunuri de larg consum din România care a conceput un ambalaj special, inscripționat în alfabetul Braille (pentru laptele de consum OLY), astfel încât persoanele cu deficiențe de vedere să poată avea acces ușor la alimentele de bază, sporind în același timp nivelul lor de independență.
 
Pentru informații despre sporturile și competițiile paralimpice, vizitați www.facebook.com/OlympusDairy.
 
Campania “Susținem adevărații învingători”este sprijinită de radio Europa FM.
 
###
 
Despre Olympus
 
Grupul Olympus este prezent în România din 1999. În ultimii 14 ani, a dezvoltat diverse programe de sprijinire a fermierilor români, în efortul de a îmbunătăţi metodele de creştere şi îngrijire a animalelor, pentru a atinge standarde superioare de calitate în ceea ce privește colectarea laptelui.
 
Grupul de firme, deținut de o familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, are sediul în Trikala, Grecia, și operează în 34 de ţări, inclusiv pe pieţe precum SUA, Germania şi Italia. În prezent, deţine cinci unităţi de producţie în Grecia, Bulgaria şi România, care produc lactate şi sucuri naturale.
 
Pentru mai multe informații, accesați www.olympusdairy.ro și
 http://www.facebook.com/OlympusDairy?ref=ts&fref=ts.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii