Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania Naţională „ASIGURĂ-TE!” ajunge în Constanţa!

ro

27 Jun, 2013 12:08 1382 Marime text
Începând de astăzi, 27 iunie, „GHIDUL ASIGURATULUI” va fi distribuit gratuit în principalele intersecţii ale oraşului, iar constănţenii vor afla astfel cele mai importante informaţii despre asigurările auto, de locuinţe, de viaţă, de sănătate şi de călătorie.
Etapa a III-a a celei mai ample campanii de informare în asigurări din România – Campania Naţională „ASIGURĂ-TE!”, a debutat pe 20 iunie şi se va desfăşura timp de 3 luni. Aceasta este realizată de APPA - Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor, UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare, UNSICAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România, IGPR - Inspectoratul General al Poliţiei Române – Direcţia Rutieră, ISUMB - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti şi ANAT - Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, cu sprijinul unor importante companii de asigurări şi de intermediere în domeniu.
În perioada 20 iunie - 20 septembrie vor fi distribuite în întreaga ţară peste 800.000 de broşuri informative gratuite. Materialul aduce, într-un format atractiv şi cu un stil accesibil, informaţiile de bază cu privire la asigurările auto, RCA şi CASCO, de locuinţe, de viaţă, de sănătate şi de călătorie. „GHIDUL ASIGURATULUI” va ajunge în marile intersecţii din Bucureşti şi din principalele 20 de oraşe din ţară. De asemenea, promoteri dedicaţi vor distribui broşurile în principalele centre comerciale din marile oraşe.
"GHIDUL ASIGURATULUI" a ajuns până acum la publicul larg şi prin intermediul cotidianului ZIARUL FINANCIAR şi al săptămânalului BUSINESS MAGAZIN.
Partenerii campaniei sunt companiile ASIROM VIG, BCR Asigurări de Viaţă VIG, alături de PIRAEUS Insurance Broker şi OTTO Broker. Proiectul se derulează cu sprijinul EUROPA FM, care va difuza timp de 3 luni spotul audio al acesteia. De asemenea, THE MONEY CHANNEL va difuza spotul video al campaniei, acoperirea media fiind asigurată şi de partenerii wall-street.ro, 9am.ro, RazvanPascu.ro - cel mai citit blog despre călătorii din România şi Revista PLAFAR.
Mai multe detalii despre campanie sunt disponibile pe site-ul oficial www.asigura-te.org şi pe pagina de Facebook, www.facebook.com/Asigura-Te.
 
 
 
***
 
 
 
 
Declaraţiile organizatorilor şi partenerilor campaniei:
 
Remi VRIGNAUD, Preşedinte, UNSAR
"Nu putem decât să ne bucurăm că o campanie de educare şi informare cum este "ASIGURĂ-TE!" a ajuns la cea de-a treia ediţie. Este un semn clar că, în România, nevoia de informare în domeniul asigurărilor este conştientizată şi sunt canalizate eforturi în această direcţie. Educarea populaţiei în spiritul protecţiei prin asigurare, informarea corectă şi completă privind produsele oferite de companii, precum şi drepturile consumatorilor de asigurări, reprezintă preocupări constante în activitatea UNSAR. Ne exprimăm speranţa că cititorii broşurii aflate la baza acestei campanii vor găsi în cuprinsul lucrării informaţii utile şi necesare în demersul lor de familiarizare cu limbajul acestei industrii şi conceptele de asigurare."
 
 Bogdan ANDRIESCU, Preşedinte, UNSICAR
 „UNSICAR consideră că educaţia financiară are un rol esenţial în dezvoltarea pieţei de asigurări şi în câştigarea încrederii consumatorilor de produse de asigurare. Creşterea gradului de cultură în asigurări este o provocare socială importantă, care necesită sprijinul tuturor entităţilor implicate în această piaţă. UNSICAR, la rândul său, se străduieşte continuu pentru a spori nivelul de educaţie financiară şi gradul de conştientizare a consumatorilor cu privire la produsele de asigurare.”
 
Comisar-şef de poliţie Lucian DINIŢĂ, Directorul Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R.
„Acţiunile noastre, coroborate efortului general pentru sporirea siguranţei rutiere în România, desfăşurat de instituţiile cu atribuţii în acest domeniu, au generat reducerea consecutivă în ultimii 3 ani, a numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave. În acest context, Direcţia Rutieră a avut în ultimii ani o strânsă colaborare cu APPA, în realizarea programelor comune în domeniul educaţiei rutiere a participanţilor la trafic. Având în vedere rezultatele bune obţinute în urma colaborării, considerăm necesară continuarea acestor activităţi comune, care contribuie în mod direct la creşterea gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.”
 
Colonel dr. ing. Stelian DUDUŞ, Inspector Şef, ISUMB
Având în vedere faptul că Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealu Spirii” al Municipiului București dorește să fie mereu alături de cetățenii capitalei în scopul informării acestora cu privire la riscurile la care sunt expuși, am decis să ne alăturam prezentului demers. Prin acest acest efort comun Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealu Spirii” al Municipiului București urmărește informarea corectă a bucureștenilor cu privire evoluția și consecințele situațiilor de urgență care s-au produs sau se pot produce pe raza Municipiului București.
 
 
 
Mariana DIACONESCU, Preşedinte Directorat, ASIROM VIG
„Ne bucurăm că putem fi şi anul acesta alături de APPA în organizarea unei noi etape a campaniei "ASIGURĂ-TE!". Cred că este datoria fiecărui asigurător să îşi aducă contribuţia la educarea populaţiei în privinţa acestui tip de servicii. Ideal ar fi ca elevii să primească începând cu o vârstă fragedă o educaţie financiară solidă, care să îi poată ajuta mai târziu. Este important ca publicul larg să înţeleagă importanţa protecţiei propriei persoane, a celor dragi şi a bunurilor prin alegerea unor produse de asigurare de calitate, mai ales în perioade pline de provocări economice, cum este cea prin care trece ţara noastră.”
 
Florina VIZINTEANU, Preşedinte Directorat, BCR Asigurări de Viaţă VIG
„BCR Asigurări de Viaţă VIG susţine creşterea gradului de educare în asigurări implicându-se în campanii ce promovează conceptul de asigurare şi conştientizarea nevoii de protecţie. Realitatea din piaţa
românească a asigurărilor ne arată cât de mare este deficitul de protecţie şi cât de important este ca oamenii să înţeleagă rolul analizei şi prioritizării nevoilor: o viaţă mai liniştită, siguranţă şi prosperitate pentru cei dragi. Iar aici intervine rolul nostru, al asigurătorilor – de a consilia şi de a oferi soluţii personalizate. O educare a publicului în spiritul nevoii de protecţie şi o informare transparentă reprezintă pilonii unei pieţe a asigurărilor de viaţă durabile, dezvoltată pe principii sănătoase.”
 
Alexandru CIUNCAN, Secretar General, APPA
„Demersul nostru de a informa şi educa publicul din România cu privire la asigurări continuă. Ne bucurăm să vedem că, prin parteneriatele care o susţin, Campania „ASIGURA-TE!” este în acest moment un proiect comun al întregii pieţe de asigurări şi al autorităţilor în domeniu. Le mulţumim tuturor pentru implicare şi pentru încrederea acordată campaniilor iniţiate de APPA.”
 
 
Lucia MORARIU, Preşedinte, ANAT
„ANAT se alătură cu entuziasm Asociaţiei Pentru Promovarea Asigurărilor, în derularea campaniilor de informare a populaţiei privind asigurările medicale de călătorie în străinătate. Este un demers care îşi propune şi reuşeşte să informeze turistul în legătură cu importanţa încheierii unei asigurări de călătorie înainte de a trece graniţele ţării. Este esenţial pentru o vacanţă liniştită şi una dintre etapele care trebuie parcurse în procesul de planificare a oricărei călătorii.”
 
***
  Despre APPA
APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor are ca scop principal promovarea conceptului de asigurare şi susţinerea creşterii gradului de educare în asigurări în rândul populaţiei.
APPA derulează campanii de informare a publicului larg cu privire la conceptul de asigurare, susţinute prin distribuţia de broşuri informative, lansarea de portaluri specializate şi alte eforturi similare de comunicare.
APPA organizează conferinţe şi alte tipuri de reuniuni tematice pentru dezbaterea şi soluţionarea problemelor specifice majore. De asemenea, Asociaţia elaborează studii şi analize privind priorităţile în domeniul asigurărilor. Mai multe detalii găsiţi pe www.appa-asigurari.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii