Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:31 07 12 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Basarabia, la jumătatea drumului spre casă

ro

11 Jun, 2013 19:25 1131 Marime text
          50.000 de români au semnat până în acest moment pentru susținerea unui proiect legislativ care vizează apropierea definitivă a Basarabiei de România.
 
          Voluntarii campaniei au reușit să strângă peste 50 000 de semnături pe parcursul unei luni și jumătate din majoritatea județelor din țară, dar și din diasporă. Obiectivul final al acestui demers este colectarea a cel puțin 100.000 de semnături care să sprijine în Parlamentul României inițiativa legislativă cetățenească.
 
          Facilitarea procesului de obținere a vizelor pentru românii de peste Prut, recunoașterea cetățeniei române, crearea unor instituții care să se ocupe strict de relațiile cu Republica Moldova, dar și o serie de reglementări a căror scop va fi apropierea celor două maluri de Prut și ruperea cortinelor care despart în continuare cele două state românești reprezintă aspecte ale pachetului legislativ.
 
          Campania de colectare a semnăturilor este organizată de către Platforma Civică Acțiunea 2012, o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care militează pentru unirea Republicii Moldova cu România.
 
Platforma Civică Acțiunea 2012 11 iunie 2013
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii