Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au inceput inscrierile pentru Gala Premiilor Participarii Publice

ro

01 Aug, 2011 13:27 937 Marime text
De doi ani descoperim la Gala Premiilor Participarii Publice - G3P oameni, institutii sau organizatii care au reusit sa treaca de bariera comoditatii, inertiei sau lipsei de incredere in autoritatile publice. An de an, prin povestile si oamenii premiati la Gala traducem conceptul de participare publica in lucruri concrete, vizibile si benefice pentru comunitate. Gala Premiilor Participarii Publice nu este doar o competitie, ci este un reper, un indemn la a spune ca "uite dom'le ca se poate" , fie ca vorbim de un cetatean obisnuit, de o organizatie mica, de un grup de cetateni sau de o instituţie publică.

CeRe - Centrul de Resurse pentru Participare Publica va organiza cea de-a treia editie a Galei Premiilor Participarii Publice pe 10 noiembrie. Va invitam sa va inscrieti povestea de succes in advocacy sau participare publica pana la 10 octombrie 2011 sau sa ne recomandati o astfel de poveste. Modalitatea de inscriere este foarte simpla: completati formularul atasat si expediati-l pe adresa depozite@ce-re.ro . Pentru mai multe detalii puteti accesa Ghidul G3P care este postat aici: http://www.ce-re.ro/upload/Ghid%20Inscriere_G3P2011.pdf , precum si informatii despre editiile anterioare ale Galei pe care le regasiti aici: www.ce-re.ro

La editia trecut am sarbatorit participarea publica din Romania alaturi de cei 10 premianti: biciclistii cu zvac de la Asociatia "Bate Saua sa priceapa Iapa", cetatenii de la "Asociatia Bucuresti" la vanatoare de dezvoltatori imobiliari care strica prin proiectele lor fata orasului, salvatorii de la "Agent Green" care n-au lasat sa inainteze asfaltul in padurea Retezat, oamenii de la "Asociatia Salveaza Vieti", care stau cu ochiul si urechea la sistemul medical din Romania, doamna Mihaela Mihalache, mama care nu s-a lasat coplesita de dizabilitatile fiilor ei si a contribuit la deschiderea unui centru de zi pentru copii aflati in situatii similare. Le-am aplaudat in forta si pe "printesele razboinice" de la "SOS Infertilitatea", le-am transmis toata admiratia stimabililor de la Primaria Municipiului Iasi, le-am admirat consecventa celor de la Partida Romilor din Braila care au reusit sa transforme o groapa de gunoi in loc de joaca pentru copii. Ii dam exemplu in fiecare zi si pe ceilalti premianti ai Galei, care imbogatesc lista castigatorilor si premiilor speciale: locatarii blocurilor din jurul parcului Emil Garleanu, Asociația locatarilor din blocul B3 bis impreuna cu Ziarul Ring, echipa care a contribuit la campania "Luati-ne banii frumos" si nu in cele din urma, caricaturistul Ion Barbu - omul premiat de CeRe pentru ca este CETATEAN.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii