Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A inceput spectacolul - Delta rally 2013

ro

31 May, 2013 10:29 939 Marime text
Actiunea in Delta Rally a inceput la shakedown
Invitatii VIP, pilotii si jurnalistii au facut spectacol in cursa de canotci
Demonstratia pe strazile orasului si startul festiv au adunat foarte multi spectatori

Ziua de joi a fost un plina de actiune. Spectacolul a inceput la shakedown, a continuat la competitia de canotci pe lacul Casla si s-a mutat apoi pe strazile din centrul orasului Tulcea. Seara s-a incheiat cu o cina festiva la care au fost premiati fosti sportivi participanti la Raliul Deltei, dar si toti cei care s-au implicat in readucerea acestei etape in Campionatul National de Raliuri Dunlop.
Actiunea in Delta Rally 2013 a inceput de joi, la shakedown, unde pilotii inscrisi in etapa a treia a sezonului au facut ultimele teste inaintea startului oficial. Actiunea a fost si una de promovare a acestui sport, pe plan local, fiind invitate numeroase personalitati si reprezentanti ai autoritatilor locale, dar si Ana Maria Branza, campioana mondiala si vicecampioana olimpica la scrima, si maratonistul Paul Dicu, care au avut ocazia sa experimenteze senzatiile de copilot intr-o masina de raliu. Francois Delecour, liderul clasamentului general dupa primele doua etape, a fost cel mai rapid in shakedown, francezul fiind urmat de Marco Tempestini si Gergo Szabo.
Actiunea s-a mutat apoi de pe specialele de macadam pe luciul lacului Casla unde echipa pilotilor si copilotilor, formata din Marco Tempestini, Simone Tempestini, Alex Filip, Sebastian Barbu, Adrian Dragan. Sorin Badea, Raul Olesch, Denisa Nechita, Florin Dorca, Ekaterina Stratieva si Bogdan Marisca, s-a intrecut cu o echipa a jurnalistilor si o echipa VIP, condusa chiar de Ivan Patzaichin, intr-o competitie de canotci. Echipa pilotilor a invins usor, in prima faza a competitiei, echipa jurnalistilor, aceasta ocupand in final pozitia a treia dupa ce a pierdut si duelul cu echipa VIP, formata din Ivan Patzaichin, Ana Maria Branza, Paul Dicu si reprezentanti ai autoritatilor locale. In marea finala s-a impus echipa VIP care a castigat cu un avans de o barca intrecerea cu echipa pilotilor.Premiile, constand in ghiozdane echipate complet pentru scoala, au fost donate unei scoli din Tulcea. „A fost o onoare pentru mine sa organizez acest concurs pe lacul Casla si sper ca pilotii si jurnalistii sa fi fost incantati de aceasta experienta. Revenirea etapei de la Tulcea in Campionatul National de Raliuri este extrem de importanta pentru promovarea acestei zone si tocmai de aceea am decis sa ma implic si eu in sustinerea acestui eveniment”, a spus Ivan Patzaichin. 
Ziua a continuat cu o parada a celor 46 de echipaje pe strazile din centrul orasului Tulcea si cu startul festiv din Piata Civica la care au asistat foarte multi spectactori. „Sunt sigur ca toti cei din oras au fost incantati de ceea ce au vazut astazi. De vineri, actiunea se va muta pe probele speciale din judet si sper sa avem la fel de multi spectatori si pe probe”, a spus Mihai Tanase, organizatorul Delta Rally 2013.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii