Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:45 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Videoconferinta pe tema virusului gripal de origine porcina - 28.04.2009

ro

28 Apr, 2009 14:57 926 Marime text

Nr.4855/27 apr. 2009

Comunicat de presă

In data de 27.04.2009, la Prefectura Constanţa, a avut loc o videoconferinţă pe tema virusului gripal de origine porcină. Ministrul Administraţiei şi Internelor, vicepremierul Dan Nica şi Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, au cerut Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vigilenţă în identificarea eventualelor cazuri, precum şi măsuri de informare a populaţiei. De asemenea, s-a cerut intensificarea măsurilor igienico-sanitare, iar Poliţiei de frontieră i s-a cerut identificarea cazurilor de trecere a frontierei în România a persoanelor care, în traseul lor, au avut ca punct de plecare sau tranzitare unul dintre statele în care a fost confirmat virusul.  
Prefectul judeţului, Tit-Liviu Brăiloiu, în calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a cerut, la rândul său, şefilor instituţiilor aflaţi în CJSU să realizeze o informare eficientă la nivelul organizaţiilor pe care le conduc, şi de asemenea, să realizeze periodic informări către populaţie.
Tit-Liviu Brăiloiu: “Consider că măsurile de prevenire sunt mult mai eficiente decât cele de tratare efectivă, mai ales că, în cazul gripei cu tulpini de origine porcină, tratamentul este unul complex. De aceea, fac apel către factorii responsabili să intensifice igiena în unităţile de învăţământ şi în cele de alimentaţie publică, să fie responsabili în privinţa aplicării regulilor de igienă, iar către populaţie mă adresez cu rugămintea de a evita, în această perioadă, călătoriile în străinătate, mai ales în SUA, Canada, Spania şi Mexic.”

Liliana Naclad
Director Cancelarie

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii