Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul Claudiu-Iorga Palaz continuă audienţele în judeţ

ro

23 May, 2011 16:48 1143 Marime text
Prefectul Claudiu-Iorga Palaz a continuat, în acest sfârşit de săptămână, audienţele în judeţ, program demarat la începutul acestui an. Prefectul s-a deplasat sâmbătă în comunele Dumbrăveni şi Independenţa, acolo unde s-a întâlnit cu cetăţeni care i-au ridicat o serie de probleme cu care se confruntă.

Astfel, una dintre problemele care i-au fost semnalate prefectului în comuna Dumbrăveni constă în administrarea carierei de piatră din localitate de către Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Constanţa, regie subordonată Consiliului Judeţean. Concret, RAJDP plăteşte, pentru administrarea carierei, o sumă derizorie către primărie, aceasta din urmă încasând pe un trimestru doar 4 milioane de lei vechi. În plus, aşa cum au declarat cetăţenii prezenţi la întâlnirea cu prefectul Claudiu-Iorga Palaz, la cariera de piatră sunt concediaţi oamenii din comuna Dumbrăveni şi aduşi oameni din afara localităţii. Totodată, la Dumbrăveni, prefectul a promis oamenilor sprijin în ceea ce priveşte rezolvarea problemelor legate de titlurile de proprietate pentru terenurile de sub case, dar şi pentru captarea unor izvoare către una dintre cişmelele din localitate.

În comuna Independenţa, cetăţenilor li s-a îngrădit dreptul la informaţie în ceea ce priveşte vizita reprezentantului Guvernului în teritoriu, deşi cele câteva zeci de persoane prezente la întâlnire i-au adus prefectului la cunoştinţă o multitudine de probleme. Una dintre acestea este legată de groapa de gunoi din comună, care nu a fost închisă nici până la acest moment. O altă nemulţumire a localnicilor a vizat sistemul de iluminat public din comună care, din cauza unor defecţiuni, lasă străzi întregi în beznă. Nu în ultimul rând, o problemă reală rămâne lipsa unui sistem de alimentare cu apă. Prefectul a solicitat chiar sâmbătă, în timpul audienţelor din Independenţa, o echipă a ENEL Distribuţie Dobrogea care, în mai puţin de o oră, s-a deplasat la faţa locului pentru a identifica problemele existente la nivelul reţelei de alimentare cu energie electrică din localitate.

Elementul de noutate al audienţelor de sâmbătă a fost acela că studenţii medicinişti constănţeni, dar şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa s-au alăturat programului prefectului în judeţ. Ei au măsurat tensiunea oamenilor, au oferit acestora informaţii privind sănătatea şi au împărţit pliante. De altfel, acest gest va continua şi pe viitor, căci Asociaţia Studenţilor Medicinişti şi Tinerilor Medici Constanţa (ASMTMC) va semna, în curând, un parteneriat de colaborare cu Instituţia Prefectului.

Nr.66/CP/21.05.2011 Cancelaria Prefectului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii