Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Brailoiu, noul Prefect al judetului Constanta - 30.01.2009

ro

30 Jan, 2009 19:56 959 Marime text

GUVERNUL ROMÂNIEI
MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL CONSTANŢA
Bd. Tomis nr. 51, Constanţa; Tel.: 0241615065, 0241617788; Fax: 0241617245
                                                                                                      
Nr. 10 / 30.01.2009

COMUNICAT  DE PRESĂ
Liviu Brăiloiu, noul Prefect al judeţului Constanţa

În urma Hotărârii de Guvern nr. 39/29.01.2009, astăzi, 29 ianuarie 2009, în sala ovală a Instituţiei Prefectului Judeţul Constanţa a avut loc investirea  domnului Liviu Brăiloiu în funcţia de Prefect al judeţului Constanţa.
Având în vedere prevederile art. 19 alin. 1 lit. a) din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 33 alin.1 lit. c. din HG 341/2007, Guvernul României a adoptat hotărârea de a aplica domnului Dănuţ Culeţu mobilitatea din funcţia publică de prefect al judeţului Constanţa în funcţia publică de inspector guvernamental.

Urmare acestei decizii şi a prevederilor art. 43 din HG 341/2007 domnul Liviu Brăiloiu a fost numit să exercite, cu caracter temporar, funcţia publică de Prefect al judeţului Constanţa până la organizarea concursului în vederea ocupării definitive a postului.

Delegat din partea Guvernului României a fost domnul Nicolae Nemirschi, Ministru al Mediului.

Alături de Prefectul Liviu Brăiloiu au fost prezenţi  Înalt Prea Sfinţia Sa Teodosie, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, domnul Nicuşor Constantinescu, Primarul Municipiului Constanţa, domnul Radu Mazăre, precum şi reprezentanţi ai partidelor politice, instituţiilor publice deconcentrate şi primăriilor din judeţ.

Evenimentul a fost marcat de discursul noului Prefect, care a dorit să sublinieze necesitatea unei bune colaborări între toate autorităţile publice locale şi instituţiile deconcentrate, în vederea ducerii la îndeplinire a Programului de Guvernare, sub semnul respectării legii şi al eficienţei.

 „Un judeţ, cum este Constanţa, are un potenţial ce poate fi folosit doar cu o reală descentralizare administrativ-financiară şi o conlucrare firească între factorii responsabili de la nivel local. Consider că trebuie să existe o colaborare foarte strânsă între Consiliul Judeţean Constanţa, Prefectură şi Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură pentru ca împreună să reuşim să depăşim aceste momente critice din evoluţia socio-economică pe care o traversăm. Sunt optimist în ceea ce priveşte depăşirea crizei, întrucât Consiliul Judeţean şi Primăria au reuşit să traverseze în condiţii destul de vitrege ultimii patru ani fără susţinere din partea Guvernului şi a reprezentanţilor acestei instituţii. Vă asigur că voi susţine în cadru legal toate proiectele care vizează dezvoltarea judeţului şi, în acest sens, voi avea consultări cu şefii direcţiilor pentru ca judeţul nostru să beneficieze de atragerea de fonduri europene pentru infrastructură, pentru turism şi agricultură, dar şi pentru platforma Portului Constanţa” a declarat domnul Liviu Brăiloiu, Prefectul Judeţului Constanţa.


   BIROUL DE PRESA
                tel. 0732/640000
               
cabinetprefect@prefecturaconstanta.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii