Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:51 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Redirecţionaţi 2% din impozitul pe venit Fundaţiei pentru SMURD

ro

23 Apr, 2015 10:43 553 Marime text
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dobrogea” al judeţului Constanţa desfăşoară în această perioadă acţiuni de informare a cetăţenilor judeţului cu privire la posibilitatea redirecţionării a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii SMURD.       
Încă de la începutul lunii ianuarie, reprezentanţii ISU Constanţa desfăşoară ample acţiuni de informare cu privire la posibilitatea redirecţionării a 2% din impozitul pe venit pentru susţinerea activităţii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi dezvoltarea asistenţei medicale de urgenţă.
Astfel, în diverse obiective cu afluență mare de persoane din zona de competență a ISU Constanţa, au fost amplasate puncte mobile de informare prin intermediul căruia paramedicii SMURD şi pompierii militari au oferit cetăţenilor informaţii privind activitatea echipajelor SMURD, dar şi modul de completare a formularului 230 sau 200 (după caz).
Inițiativa pompierilor a fost apreciată de către constănţeni care s-au declarat mulțumiți și recunoscători pentru serviciile pe care le oferă oamenii focului.
Trebuie menţionat faptul că, în judeţul Constanţa, echipajele SMURD sunt operaţionalizate de peste şase ani, perioadă în care au răspuns unui număr de zeci de mii de solicitări pe an. Odată cu trecerea timpului şi SMURD-ul a crescut: s-a început cu trei, iar astăzi sunt nouă echipaje care sunt permanent pregătite să intervină, cărora li se alătură autospeciala de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, autospeciala de transport personal şi victime multiple şi descarcerarea grea. Zilnic, zeci de persoane sunt asistate medical de către echipajele SMURD Constanţa.
 
***
Amănunte privind modalitatea de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit, precum şi formularele specifice, pot fi găsite pe site-ul fundaţiei www.fundatiapentrusmurd.ro. Fondurile pe care constănţenii, le direcţionează vor fi folosite pentru achiziţia de echipamente individuale de protecţie, de intervenţie, aparatură medicală sau pentru finanţarea unor proiecte destinate funcţionării eficiente a Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare.
 
 
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii