Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jan Sand Sorensen, ambasadorul ONU in Romania, in vizita la ISU „Dobrogea”

ro

17 Sep, 2009 22:36 3558 Marime text

comunicat_pompieri_1.jpgO delegatie oficială a Organizatiei Natiunilor Unite, condusă de reprezentantul ONU în România, Jan Sand Sorensen, a vizitat, astăzi, Centrul de Antrenament al Scafandrilor de Interventie (CASI) din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă (ISU) „Dobrogea" al judetului Constanta.

Jan Sand Sorensen este rezident coordonatorul Natiunilor Unite în România si, totodată, reprezentantul rezident al Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), agentie a ONU care a cofinantat proiectul „Dezvoltarea Capacitătii pentru Situatii de Urgentă" implementat în cooperare cu Ministerul Administratiei si Internelor prin Inspectoratul General pentru Situatii de Urgentă.

Oficialul ONU a vrut să vadă stadiul real în care se află CASI si să cunoască personalul care va deservi acest centru. Întâmpinat de prim-adjunctul ISU „Dobrogea", col Mihai Leonov, reprezentantului ONU i s-au prezentat structura operativă si tehnica de interventie a Grupului 2 Pompieri si ulterior i s-au prezentat infrastructura si echipamentele CASI. Organizarea, dotarea si echiparea CASI, dar si echipa de scafandri a ISU „Dobrogea" au fost prezentată de către seful centrului, mr. Adrian Hornea.

La finalul vizitei, Jan Sand Sorensen a apreciat modul în care s-au executat lucrările de amenajare a centrului si implicarea părtii române în acest proiect.

Reprezentantul rezident PNUD, Jan Sand Sorensen: „Managementul si gestionarea situatiilor de urgentă nu este la îndemâna oricui si consider că prin acest proiect am contribuit la dezvoltarea programului de pregătire si perfectionare a scafandrilor de interventie."

La rândul său, prim-adjunctul ISU „Dobrogea", col. Mihai Leonov a apreciat: „Realizarea acestui Centru de Antrenament al Scafandrilor de Interventie era imperios necesară întrucât în acest centru se va asigura atât pregătirea continuă a echipajului din structura ISU Dobrogea, cît si a tuturor scafandrilor din structurile subordonate Inspectoratului General pentru Situatii de Urgentă".

Până în prezent, pentru înfiintarea Centrului de Antrenament al Scafandrilor de Interventie s-au cheltuit aprox. 145.000 USD, jumătate din sumă reprezentînd numai contravaloarea echipamentelor necesare pentru scufundări. Oficial, CASI îsi va începe activitatea în perioada următoare, când va sosi la Constanta si prima serie de cursanti.

Purtător de cuvânt,
Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii