Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendii provocate din neglijenta cetatenilor!

ro

19 Jun, 2009 01:00 843 Marime text

Nr. 37/ 19 iunie 2009

Incendii provocate din neglijenta cetătenilor!

În cursul lunii iunie efectivele Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă „Dobrogea” al judetului Constanta au intervenit pentru lichidarea a 56 incendii generate de arderea vegetatiei uscate. Dintre acestea, 39 au drept cauză fumatul în locuri nepermise - aruncarea ţigărilor aprinse la întâmplare, iar celelalte, focul deschis, nesupravegheat, acţiunea intenţionată şi chiar jocul copiilor cu focul. Cea mai mare parte a acestor incendii s-au produs în gospodării – la mică distanţă de locuinţă sau anexe, pe suprafeţele de teren dintre blocuri sau în apropierea obiectivelor publice şi comerciale şi au pus în pericol agoniseala de o viaţă a populaţiei, căile de comunicaţie, construcţiile, fondul forestier şi chiar vieţi omeneşti.
Tot din cauza unei persoane iresponsabile care a aruncat ţigarea înainte de a o stinge, ieri dimineaţă a luat foc un lan de grâu în comuna Horia, satul Cloşca. Flăcările au distrus aproximativ 20 hectare de grâu, iar pentru lichidarea incendiul a fost nevoie de intervenţia echipajelor din cadrul Staţiei de Pompieri Hârşova.  
 Pentru a vă proteja locuinţa, gospodăria, culturile agricole, cât şi mediul înconjurător, specialiştii ISU „Dobrogea” vă recomandă să nu fumaţi în apropierea miriştilor şi a pădurilor, să nu aruncaţi resturile ţigărilor în aer liber înainte de a vă asigura că jarul este stins şi cu atât mai puţin, odată aprinse, să lăsaţi focurile nesupravegheate.
 
Purtător de cuvânt,
Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii