Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:17 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exercitiu pentru testarea planului de urgenta externa la SC CHIMPEX SA

ro

27 Apr, 2010 17:46 1288 Marime text

Nr. 26/ 27 aprilie 2010

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea” al judeţului Constanţa va desfasura un exerciţiu complex de situaţii de urgenţă pentru testarea planului de urgenţă externă la SC CHIMPEX SA.
Exercitiul urmăreste:
Ø testarea planului de urgenţă externă a obiectivului;
Ø evaluarea stadiului pregătirii personalului cu funcţii de decizie, al forţelor de intervenţie stabilite în planurile operative, evaluarea reacţiei populaţiei şi a angajaţilor din cadrul zonelor de planificare la urgenţă;
Ø funcţionarea fluxului informaţional decizional;
Ø testarea  procedurilor şi strategiei de informare publică;
Ø dezvoltarea deprinderilor  de lucru în echipă a personalului din cadrul forţelor de  intervenţie.
La activitate, vor participa forţe însemnate din cadrul ISU „Dobrogea”, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Poliţia Transporturi, Poliţia Locală, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Primăria Constanţa, RATC, Inspectoratul Şcolar Constanţa, S.N. Crucea Roşie – Filiala Constanţa şi angajaţii SC Chimpex SA.

 „Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa şi toate structurile profesioniste de intervenţie în situaţii de urgenţă vor desfăşura un exerciţiu joi, 29 aprilie 2010, care presupune declararea STĂRII DE ALERTĂ în cartierul Poarta 6, introducerea semnalului ALARMĂ LA DEZASTRE şi transmiterea recomandărilor pentru menţinerea măsurilor de protecţie a populaţiei. Ca urmare, rugăm populaţia din zonă să nu se panicheze întrucât este doar un EXERCIŢIU!”

Purtător de cuvânt,
Paula Anghel

Ti-a placut articolul?

Comentarii