Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:49 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie la artificii!

ro

28 Dec, 2015 14:19 1838 Marime text
Nu este Revelion fără magia luminilor şi a artificiilor. Situaţia înregistrată în anii anteriori scoate în evidenţă faptul că utilizarea şi folosirea ilegală a produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a soldat, nu de puţine ori, cu incidente urmate de autoaccidentarea persoanelor care le-au folosit, dar şi cu provocarea de incendii.

Pentru diminuarea riscului de incendiu în perioada imediat următoare, specialiștii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța recomandă respectarea următoarelor măsuri:
- nu utilizaţi artificiile, petardele, rachetele şi alte mijloace pirotehnice în încăperi şi spaţii închise, cu aglomerări de persoane, balcoane, holuri de bloc şi pe terase. Astfel de activităţi se vor desfăşura în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare, în aer liber, la distanţe de siguranţă faţă de oameni, clădiri, arbori şi autovehicule;
- nu permiteţi copiilor utilizarea unor asemenea mijloace pirotehnice;
- păstraţi în locuri sigure chibriturile şi brichetele;
- se interzice aşezarea în pomul de Crăciun a lumânărilor şi artificiilor aprinse.Dincolo de riscul de incendiu, paramedicii SMURD atrag atenţia că, atunci când sunt folosite necorespunzător, artificiile pot provoca arsuri pe mâini şi pe faţă, dar şi răni grave la nivelul ochilor.
***
Cetăţeni aveţi mare grijă ce artificii cumpăraţi şi de unde!
  
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Antonio 28 Dec, 2015 19:49 Anul acesta în Constanța nu a apărut nimeni care sa vândă artificii! Știe cineva dacă este vreun stand cu artificii în Constanța?