Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Suspect de furturi din locuinte identificat si depistat de politisti

ro

15 Apr, 2010 17:24 1119 Marime text

Suspect de furturi din locuinţe identificat şi depistat de poliţişti

             În dimineaţa zilei de 15.04.2010, poliţiştii din Topraisar au fost sesizaţi de R. Ileana, de 60 de ani, din localitatea Moviliţa cu privire la faptul că în noaptea de 14/15.04.2010 persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinţei de unde i-au sustras mai multe bunuri din metal în valoare de aproximativ de 200 lei.
            La aceeasi dată, la sediul postului de poliţie s-a prezentat I. VASILE, de 39 de ani, din Constanţa care a reclamat ca în perioada 05.04-15.04.2010 persoane necunoscute au pătruns în curtea locuinţei din Moviliţa, aflată în construcţie şi prin forţarea uşii unei barăci au pătruns în interior de unde au sustras o drujbă mecanică, o rolă prelungitor de 50 m, o cazma şi o lopată, bunuri în valoare totală de 1.120 lei.
           În urma cercetărilor şi a investigaţiilor informativ operative efectuate poliţiştii au identificat suspectul în cazul ambelor furturi în persoana lui M. Ş., de 17 ani, din Moviliţa, fiind recuperat 50% din prejudiciu.
           Din verificări a reieşit faptul că în primul caz suspectul a profitat de vârsta inaintată a părţii vătămate şi pe timp de noapte a sustras bunurile din metal pe care, cu ajutorul lui B. IONUŢ, de 24 de ani, din Moviliţa, respectiv cu autoturismul acestuia a transportat bunurile la un centru de achiziţii fier vechi de pe raza municipiului Constanţa unde le-au valorificat.
         De asemenea şi în cel de-al doilea caz M. Ştefan a încredinţat bunurile sustrase lui B. IONUŢ pentru a găsi eventuali cumpărători.
           B. Ionuţ este cercetat în stare de libertate pentru comiterea infracţiunii de tăinuire iar M. Ş. este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
       
Dosar penal pentru furt calificat

În noaptea de 14/15.04.2010, în jurul orei 02.30, patrula mixtă formată din poliţişti din cadrul Secţiei 2 şi un jandarm din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa au depistat pe bd. Aurel Vlaicu, în dreptul Campusului Universitar, pe A. Andrei, de 20 de ani, pe P. Andrei, de 18 ani, pe M. Cristian, de 21 de ani, pe B. Sercin, de 19 ani şi pe M. Alexandru, de 18 ani în timp ce alimentau un autoturism cu 18 l de combustibil ce era depozitat în recipiente tip pet de 5 litri.
 În urma verificărilor s-a constatat faptul că A. Andrei, în aceeaşi noapte a sustras combustibilul în cauză de la un autoturism marca Daewoo Matiz, parcat pe strada Mărgăritarelor.
      Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor în cauză, pe numele lui A. Andrei a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

     COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii