Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii constanteni recomanda administratorilor unitatilor bancare masuri pt prevenirea jafurilor

ro

19 Jan, 2010 15:22 962 Marime text

Poliţiştii constănţeni recomandă administratorilor unităţilor bancare, măsuri de prevenire a jafurilor

Analizele de caz ale faptelor de tălhărie cu mănă armată, comise asupra personalului unităţilor bancare sau a transporturilor de valori în anul 2009, au reliefat disfuncţii în ceea ce priveşte adoptarea măsurilor de securitate corespunzătoare. Una dintre trăsăturile importante privind modul de acţiune al infractorilor este rapiditatea atacurilor. Pentru contracararea acestora, este necesară adoptarea unor norme şi măsuri preventive de către unităţile bancare.

În sprijinul acestor societăţi comerciale, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa (Serviciul Poliţiei de Ordine Publică Constanţa, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii) au organizat vineri, 15 ianuarie 2010, o întălnire cu administratorii unităţilor financiar-bancare, în cadrul căreia le-au fost prezentate deficienţele obiectivelor prejudiciate, formulăndu-se totodată o serie de recomandări în scopul reducerii riscului de victimizare a personalului şi înregistrării unor pagube importante băncii.

Principalele deficienţe, cauze, împrejurări care favorizează producerea jafurilor constau în nerespectarea în totalitate a normelor legale referitoare la securitate, deficienţe în  ceea ce priveşte asigurarea siguranţei valorilor, insuficienta pregătire a personalului precum şi efectuarea unor operaţiuni în prezenţa clienţilor.

De asemenea, reprezentanţii unităţilor financiar-bancare prezenţi la această întălnire au fost invitaţi să prezinte poliţiştilor problemele cu care se confruntă şi împreună cu aceştia să identifice soluţii pentru remedierea lor.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii