Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politistii constanteni previn furturile de animale

ro

17 Jun, 2010 20:35 746 Marime text

Poliţiştii constănţeni previn furturile de animale

În data de 16.06.2010, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale Constanţa au participat la o întâlnire cu crescătorii de animale din localitatea Săcele, activitatea fiind organizată prin intermediul postului local de poliţie.

Scopul acestei activităţi a vizat reducerea riscului de victimizare a cetăţenilor din mediul rural, împotriva furturilor de animale. Activitatea se încadrează în Programul de Prevenire a Furturilor din Locuinţe, Societăţi Comerciale şi a Furturilor de Animale 2010, derulat de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Lipsa pazei sau paza defectuoasă, neglijenţa proprietarilor constituie unele dintre principalele condiţii care favorizează furturile de animale. Crescătorii de animale, în special cei ale căror adăposturi de animale sunt amplasate în locuri izolate, au fost sfătuiţi să nu lase animalele nesupravegheate, să asigure paza acestora, atât umană, cât şi cu ajutorul câinilor de pază, să folosească sisteme sigure de închidere a uşilor grajdurilor, să ilumineze, în timpul nopţii, gospodăria.

De asemenea, aceştia au fost îndemnaţi să se documenteze înainte de a angaja un paznic, pentru a evita persoanele care ar putea fi tentate să se implice în activităţi infracţionale.

Activitatea s-a derulat sub forma unor discuţii libere între poliţişti şi crescătorii de animale, aceştia din urmă fiind invitaţi să prezinte problemele cu care se confruntă şi împreună, să identifice soluţii pentru rezolvarea lor.                                
                                         
COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii