Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:07 22 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliţiştii constănţeni au demarat campania de informare „Votează legal! mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!“

ro

18 Jul, 2012 14:14 747 Marime text

NESECRET
EX. UNIC
         85.251 din 18 iulie 2012

Poliţiştii constănţeni au demarat campania de informare „Votează legal! mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!“

Pe perioada campaniei electorale generată de referendumul care va avea loc la data de 29 iulie a.c., poliţiştii constănţeni vor desfăşura campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor “Votează Legal! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

Pe perioada campaniei electorale generată de referendumul care va avea loc la data de 29 iulie a.c., la nivelul I.P.J. Constanţa, sub coordonarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române se va desfăşura campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor “Votează Legal! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”.

Pentru suport au fost realizate afişe, fluturaşi, spoturi radio şi TV care sunt diseminate cu ajutorul poliţiştilor, partenerilor I.P.J. Constanţa şi cu ajutorul presei locale, acestea putând fi accesate şi descărcate de pe site-ul oficial al campaniei “www.votlegal.mai.gov.ro”.

Astfel, I.P.J. Constanţa  a demarat activităţi de informare a cetăţenilor cu privire la prevederile legale, asigurând în egală măsură în această perioadă ordinea şi liniştea publică. De asemenea, poliţiştii constănţeni, ca reprezentanţi ai autorităţilor de apărare şi implementare a legii, pe toată perioada premergătoare referendumului şi în ziua acestuia, vor derula activităţi de constatare şi contracarare a oricăror fapte care se constituie în contravenţii sau infracţiuni.

Cele mai importante mesaje ale campaniei “Votează Legal! Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare!”  pentru cetăţeni sunt:
Ø “Dacă dai mită – constând în bani sau bunuri – pentru a vota sau a nu vota un candidat/o listă de candidaţi faci închisoare între 6 luni şi 5 ani. Şi tentativa se pedepseşte.”
Ø “Decide singur la vot! Nu te lăsa influenţat de promisiuni, bani sau cadouri ! Alegătorul care votează de mai multe ori în ziua referendumului riscă închisoarea de la 6 luni la 5 ani! Nu uita! Şi tentativa se pedepseşte cu închisoare.”
Ø “În cazul în care vă aflaţi, în ziua referendumului, în altă localitate decât cea în care sunteţi înscris în lista electorală, puteţi vota pe o listă suplimentară, pe baza actului de identitate sau a adeverinţei care ţine loc de act de identitate.”
Ø “Autorităţile au prevăzut măsuri pentru depistare a fraudelor electorale, iar cetăţenii care săvârşesc asemenea fapte vor suporta rigorile legii. Astfel, legea prevede termenul de 60 de zile de la data referendumului, în care  Biroul Electoral Central va înainta copiile listelor electorale permanente, respectiv tabelele electorale utilizate în cadrul secţiilor de votare, Autorităţii Electorale Permanente. Acestea vor fi verificate în vederea depistării eventualelor voturi multiple şi se vor sesiza organele de urmărire penală în cazul persoanelor care au votat de mai multe ori.”

Ti-a placut articolul?

Comentarii