Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Litoralul – o tentaţie pentru toţi

ro

03 Jul, 2012 17:22 1257 Marime text

Nr. 85201 din 03.07.2012                      

                                           
Litoralul – o tentaţie pentru toţi

Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi sexual – Focus, au lansat campania “ Împreună pentru siguranţa copiilor”. Grupul ţintă îl reprezintă copiii din clasele I-IV şi părinţii acestora şi are ca obiectiv creşterea nivelului de informare al părinţilor şi copiiilor în ceea ce priveşte modalităţile de prevenire şi intervenţie în cazul dispariţiei de copii.
În acest context şi pentru că litoralul reprezintă o tentaţie pentru toţi, iar petrecerea vacanţei de vară trebuie să fie liniştită şi fericită, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa vă recomandă să aveţi în vedere un minim de măsuri de autoprotecţie, cu respectarea normelor legale în vigoare.
- Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, la joacă, pe plajă, în apă, atunci când vă aflaţi la cumpărături ori în zone aglomerate. Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să dispară.
- Explicaţi-i pe înţelesul său că nu este bine să intre în vorbă cu persoane străine şi nici să accepte de la acestea diverse obiecte, să nu urce în maşinile necunoscuţilor sau să îi însoţească, indiferent de motiv.
- Nu-l trimiteţi singur la cumpărături, mai ales în locuri necunoscute.
- Asiguraţi-vă că ştie numele parinţilor sau însoţitorilor, numarul de telefon şi numele hotelului unde sunteţi cazaţi.
- Învăţaţi-l că, dacă se pierde trebuie să rămână în zona unde v-a văzut ultima dată şi să apeleze la un poliţist sau jandarm, ori dacă nu se afla nici unul din aceştia în apropiere, la un adult însoţit de un copil.
- Dacă observaţi un copil care s-a pierdut de părinţii lui, adresaţi-vă în cel mai scurt timp unui echipaj al poliţiei ori apelaţi numărul unic de urgenţă 112.
În acest sens vă recomandăm să apelaţi la proverbul : “ Paza bună trece primejdia rea”!

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii