Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infracţiuni economice

ro

05 Jan, 2011 16:20 609 Marime text
Administratorul unei societăţi comerciale din Constanţa este suspectat de crearea unui prejudiciu de peste 25.000.000 de lei, prin neînregistrarea în evidenţele contabile a veniturilor obţinute./ În urma verificării în teren a sediului declarat, poliţiştii au constatat că societatea nu funcţiona la adresa respectivă.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa, privind un bărbat de 22 de ani, din judeţul Constanţa, asociat unic şi administrator al unei societăţi comerciale, s-a stabilit că acesta este suspectat de comiterea infracţiunii de evaziune fiscală.

În fapt, în perioada august 2009 - august 2010, suspectul ar fi emis 407 facturi fiscale de furnizare cereale către o altă societate comercială din Constanţa, fără să înregisteze în evidenţele contabile ale societăţii veniturile obţinute ca urmare a acestei relaţii comerciale.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate la sediul declarat al societăţii, la o adresă din Municipiul Constanţa, poliţiştii au constatat că societatea nu funcţiona la adresa respectivă.

La finalizarea inspecţiei fiscale de către reprezentanţii D.G.F.P. Contanţa s-a stabilit că societatea în cauză a cauzat bugetului general consolidat al statului un prejudiciu de 25.462.502 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Administratorul societăţii este suspectat de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prin omisiunea înregistrării în evidenţele contabile a veniturilor obţinute şi sustragere de la efectuarea verificărilor financiar-fiscale prin declararea fictivă a sediului social.

La data de 4 ianuarie a.c., dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Contanţa cu propunere de declinare a competenţei în favoarea DNA-Constanţa, întrucât prejudiciul stabilit de organele fiscale depăşeşte echivalentul în lei a 1.000.000 euro.

 

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii