Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Copilaria in siguranta”

ro

16 Aug, 2010 19:00 744 Marime text

„Copilăria în siguranţă”

Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa cu sprijinul Institutului de Prevenire şi Psihosociologie din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Biroului de Poliţie al staţiunii Mamaia, în colaborare cu postul local Radio Constanţa şi voluntari CENTRAS şi FOCUS, au desfăşurat sâmbătă, 14 august a.c., în staţiunea Mamaia – zona Hotelului Perla, o activitate de informare a turiştilor, cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri minime pentru siguranţa copiilor aflaţi în vacanţă pe litoral.
Această activitate se înscrie în campania „Copilăria în siguranţă”, acesta fiind cel de-al treilea an consecutiv în care turiştii din staţiunile de pe litoralul Mării Negre sunt informaţi cu privire la riscurile la care sunt expuşi copiii nesupravegheaţi de către părinţi.
Cu această ocazie, atât părinţii, cât şi copiii au primit materiale informative şi recomandări pentru prevenirea dispariţiilor de minori.
Părinţii au fost sfătuiţi să discute deschis cu copilul lor, să-l înveţe cum să reacţioneze în situaţia în care se rătăceşte, să se asigure că acesta cunoaşte numele complet al părinţilor, numărul de telefon precum şi adresa acestora.
Totodată, a fost acordată o atenţie deosebită pericolelor din lumea virtuală. Copiii nu trebuie să ofere date personale sau poze celor cu care corespondează pe Internet.
Poliţiştii şi voluntarii au îndemnat turiştii ca, în cazul în care semnalează dispariţia unei persoane, să sune la numărul de urgenţă 112 şi să ofere poliţiei cât mai multe detalii privind persoana dispărută, inclusiv fotografii cât mai recente.
De asemenea, acestora li s-au înmânat chestionare în baza cărora au participat la o tombolă cu premii pentru copii.
În acest eveniment, s-a implicat activ şi Christian Sabbagh care a oferit premii celor prezenţi şi i-a sprijinint pe poliţişti în transmiterea mesajelor preventive.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii