Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:20 09 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii constănţeni preveniţi pentru a nu deveni victime

ro

20 Mar, 2016 23:25 627 Marime text
În săptămâna care tocmai s-a închiat, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Constanţa au desfăşurat activităţi informativ - preventive în domeniul prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, în cadrul Şcolilor Gimnaziale ”B. P. Haşdeu”, “Ciprian Porumbescu” din municipiul Constanţa, iar sprijiniţi de colegii din Năvodari au derulat activităţi similare în şcolile ”Grigore Moisil” şi “George Enescu” din Năvodari, la clasele I înscrise în programul “Şcoala Siguranţei Tedy”, program derulat la nivel naţional.
 
Copiii au fost informaţi prin metode adaptate vârstei lor, despre potenţialele pericole, fiindu-le oferite soluţii de prevenire a acestora. Astfel, au fost abordate aspecte privind prevenirea comportamentului antisocial, folosirea în siguranţă a internetului, prevenirea dispariţiilor de minori, prevenirea agresivităţii şi violenţei în mediul şcolar şi prevenirea victimizării copiilor prin accidente rutiere.
 
Poliţiştii au discutat cu elevii, oferindu-le sfaturi şi răspunsuri la întrebări, discuţiile fiind interactive şi de interes pentru beneficiari, cu această ocazie fiind desfăşurate jocuri de rol şi demonstraţii.
 
Activităţile din program vor fi continuate de oamenii legii pe întreaga perioadă a lunii martie şi aprilie, în tot judeţul Constanţa în şcolile înscrise în proiect.
                                          
COMPARTIMENT RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii