Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanii de prevenire a traficului de persoane, la Constanţa

ro

27 Jun, 2012 00:20 1187 Marime text

În data de 27 iunie 2012, Centrul Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane lansează două campanii de prevenire şi informare a populaţiei în vederea conştientizării riscurilor asociate fenomenului traficului de persoane.

Intitulată "Traficanţii de persoane îţi vând iluzii! Viaţa ta poate fi altfel!", campania locală de prevenire a traficului de femei, în varianta exploatării sexuale, iniţiată de către Centrul Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, Organizaţia World Vision România-Biroul Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, având ca partener media Radio Vacanţa, se va desfăşura pe litoralul românesc, în perioada 27 iunie - 27 august 2012.

Scopul principal al campaniei îl reprezintă prevenirea traficului de femei, în varianta exploatării sexuale.

Grupul ţintă al campaniei de prevenire este reprezentat de tinerele fete cu vârsta cuprinsă între 14-20 de ani, prezente în staţiunile de pe litoralul românesc.

Pentru desfăşurarea activităţilor prevăzute în cadrul campaniei au fost produse o serie de materiale de informare cu privire la modalităţile de prevenire a acestui fenomen (100 afişe şi 1000 pliante), cu sprijinul Organizaţiei World Vision România-Biroul Constanţa, precum şi materiale promoţionale (tricouri şi şepci personalizate), realizate cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa, care vor constitui premii pentru concursurile antitrafic ce se vor desfăşura în cadrul campaniei.

Cea de-a doua campanie locală de prevenire a traficului de persoane şi a fenomenelor asociate acestuia, intitulată "Traficul de persoane există pretutindeni! Implică-te! Viaţa ta contează!", se desfăşoară în cadrul proiectului educaţional "Implică-te! Viaţa ta contează", iniţiat de către Centrul Regional Constanţa din cadrul ANITP, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională Constanţa, în parteneriat cu Inspecoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa.

În cadrul acestei campanii, în perioada iunie 2012-iunie 2013, partenerii locali mai sus menţionaţi vor desfăşura în taberele şcolare estivale şi în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului Constanţa o serie de activităţi de prevenire a traficului de persoane şi a fenomenelor asociate acestuia: consumul de droguri, migraţia ilegală, cerşetoria, violenţa.

Grupul ţintă ce se urmăreşte a fi informat prin intermediul campaniei de prevenire este reprezentat de minorii/tinerii cu grad de vulnerabilitate la traficul de persoane şi la fenomenele asociate acestuia, indiferent de forma de exploatare.

Pentru diseminarea informaţiilor vizate de prezenta campanie, s-au realizat cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa 1.000 de pliante care vor fi distribuite timp de un an, în cadrul activităţilor de prevenire ce vor fi efectuate, la nivelul şcolilor şi liceelor constănţene.

"Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor in domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii