Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ IPJ - Joi, 21 Aprilie 2011

ro

21 Apr, 2011 16:55 815 Marime text

În perioada 23.04. - 25.04.2011 cu prilejul Sărbătorilor Pascale, de rit ortodox şi catolic, în localităţile Constanţa, Mangalia, Năvodari, Medgidia, Eforie, Techirghiol, Ovidiu, Hârşova, Dervent şi Cernavodă, vor avea loc manifestări religioase şi culturale, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros, preponderent în zona locaşurilor de cult.

Pentru prevenirea unor evenimente, care pot afecta climatul social, precum şi pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, în funcţie de situaţia operativă şi evoluţia fenomenului infracţional caracteristic acestei perioade, vor fi sporite efectivele poliţiştilor din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere.

Astfel, în perioada menţionată va fi asigurată prezenţa elementului poliţienesc rutier în vederea evitării producerii oricăror evenimente deosebite precum şi pentru intervenţia operativă în situaţia producerii acestora. În baza Planului de măsuri adoptat la nivelul Serviciului Rutier pentru asigurarea de către unităţile de poliţie a condiţiilor optime necesare desfăşurării activităţilor şi misiunilor specifice pentru perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, coordonarea nemijlocită misiunilor pe linie rutieră revine comenzii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Şefului Serviciului Rutier Constanţa.

Ca măsuri premergătoare care se vor întreprinde la nivelul birourilor şi formaţiunilor de poliţie rutieră pentru aducerea la îndeplinire a sarcinilor şi misiunilor care revin Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, efectivele poliţiei rutiere vor acţiona pentru asigurarea unui climat corespunzător de fluenţă şi siguranţă a traficului rutier în localităţile menţionate.

În acest sens, efectivele de poliţie rutieră vor desfăşura următoarele activităţi:

1. În apropierea locaşurilor de cult vor acţiona pentru evitarea opririi şi staţionării în locuri interzise pentru a se evita blocajele căilor rutiere.

2. Vor lua măsuri de dirijare a traficului pe arterele limitrofe de la începerea ceremonialului religios şi până la degajarea completă a traficului, pentru evitarea ambuteiajelor.

3. Împreună cu agenţii de siguranţă publică vor lua măsuri pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a traficul pietonal din zona locaşurilor de cult.

4. Vor interzice pietonilor să se deplaseze pe arterele pe care este permisă circulaţia vehiculelor, în scopul evitării accidentelor de circulaţie.

Pentru asigurarea eficienţei acţiunilor întreprinse în această perioadă comanda Serviciului Rutier a dispus prezenţa în teren a tuturor echipajelor de poliţie cu toate mijloacele din dotare.

Alături de poliţiştii rutieri vor fi prezenţi şi cei din cadrul structurilor de ordine publică din mediul urban şi rural. Poliţiştii vor fi prezenţi pe arterele rutiere din judeţ având ca obiectiv principal siguranţa pe şosele.

În această perioadă siguranţa traficului rutier şi diminuarea riscului în trafic constituie principalele obiective ale acţiunilor punctuale derulate de către Serviciul Rutier, radarele fiind prezente pe toate arterele principale din municipiul Constanţa şi din judeţ.

Totodată, datorită faptului că în această perioadă se estimează o creştere considerabilă a valorilor de trafic şi a celor pietonale recomandăm conducătorilor auto, pentru siguranţa personală şi a celorlalţi participanţi la trafic, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri, să circule cu viteză redusă în zona locaşurilor de cult, dar şi în interiorul şi exteriorul localităţilor şi a zonelor de agrement, să nu conducă sub influenţa băuturilor alcoolice, să verifice autoturismele înainte de plecarea la drum şi să respecte toate regulile rutiere.

De asemenea, recomandăm pietonilor să traverseze numai pe marcajul pietonal, pe culoarea verde a semaforului, după coborârea din mijloacele de transport în comun să nu traverseze strada prin faţa sau spatele acestora, ci doar după plecarea din staţie a acestora şi prin locurile special amenajate, să nu pună autovehiculele în situaţia de a frâna brusc, chiar dacă se află în traversare regulamentară pe marcajul pietonal, dacă circulă noaptea sau în afara localităţilor să folosească haine cu accesorii reflectorizante, să circule doar pe trotuar, iar în absenţa acestuia cât mai aproape de marginea drumului pe partea stângă a propriului sens de mers, iar copiii să nu fie lăsaţi nesupravegheaţi de către părinţi în apropierea arterelor de circulaţie.

Totodată, Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa informează toţi conducătorii auto care se deplasează dinspre Bucureşti către Constanţa pe Autostrada A2, despre faptul că în oraşul Cernavodă s-a schimbat prioritatea pe arterele de circulaţie din localitate, drum prioritar devenind tronsonul Autostrada A2 - Podul Sfânta Maria - Constanţa şi în sens invers.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii