Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ - Luni, 18 Aprilie 2011

ro

18 Apr, 2011 17:44 639 Marime text

În ultimele 24 de ore poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de prevenire, constatare, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate.

La nivelul judeţului au fost organizate 21 acţiuni, fiind aplicate 203 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 41.632 lei.

În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului, au fost sesizate la poliţie 21 evenimente, din care 13 evenimente de natură judiciară, 5 evenimente la regimul circulaţiei rutiere şi 3 evenimente de altă natură.

Infracţiuni de natură judiciară

La data de 17 aprilie a.c., ora 18.00, patrula de siguranţă publică, formată din poliţişti din cadrul Secţiei 2, a prins în flagrant pe strada Soveja pe S. Nelu, de 20 de ani, din localitatea Almalău, judeţul Constanţa, în timp ce sustrăgea volanul unui autoturism.

În cauză cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspectul în stare de libertate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi administrării probatoriului.

La data de 17 aprilie a.c., ora 21.20, poliţiştii din Valu lui Traian au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul că pe strada Constantin Pariano, la domiciliul unui localnic, se tulbură ordinea şi liniştea publică prin muzică ascultată la intensitate maximă.

O patrulă de siguranţă publică, formată dintr-un poliţist din cadrul Poliţiei Comunale Valu lui Traian şi un agent al poliţiei locale, deplasându-se la faţa locului au fost agresaţi fizic în momentul intervenţiei de către P. Iulian, de 30 de ani, din Constanţa, B. Constantin Florin, de 27 de ani, din com. Valu lui Traian, şi A. Valentin, de 32 de ani, din Constanţa.

Agresiunea echipajului de poliţie a avut loc pe stradă în faţa imobilului prin împingere şi ruperea uniformei, iar imediat după acest moment, P. Iulian a pătruns în imobilul vecinului, cere îi este rudă, reproşându-i că a sunat la poliţie, fără a-l agresa şi fără a provoca distrugeri la locuinţa acestuia.

În cauză au fost întocmite acte premergătoare, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, violare de domiciliu şi ameninţare, fiind totodată înştiinţat şi procurorul de serviciu.

La data de 17 aprilie a.c., poliţiştii din 23 August au fost sesizaţi de către o persoană din localitate, cu privire la faptul că în cursul nopţii precedente persoane necunoscute i-au sustras autoturismul.

Cu ocazia investigaţiilor efectuate de poliţişti, autoturismul a fost găsit abandonat, prezentând avarii, pe raza Staţiunii Saturn.

Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că suspect de comiterea faptei este fiul reclamantei, în vârstă de 25 de ani, care nu posedă permis de conducere.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti în vederea stabilirii circumstanţelor producerii furtului şi a avarierii autoturismului, urmând ca la finalizarea investigaţiilor în cauză să fie luate măsurile legale ce se impun.

La data de 17 aprilie a.c., poliţiştii din Ghindăreşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112, cu privire la faptul că o persoană de sex feminin a fost ameninţată şi a primit mai multe jeturi de spray iritant lacrimogen în zona feţei.

Deplasându-se la faţa locului poliţiştii au constatat că tânăra în vârstă de 22 ani, din oraşul Năvodari, a fost agresată de către M. Mihail, de 22 de ani, din comuna Ghindăreşti, primind mai multe jeturi de spray iritant - lacrimogen în zona feţei şi totodată aceasta precizând că a fost şi ameninţată.

În urma controlului corporal sumar, asupra suspectului a fost identificată o furculiţă în lungime de aproximativ 20 cm., cu extremităţile ascuţite.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, ameninţare şi port ilegal de obiecte tăietoare - înţepătoare.

Activitatea rutieră

În ultimile 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, au fost aplicate 150 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.479 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a două accidente.

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orelor 18.40, pe DN22, în judeţul Constanţa, P.Mihaela Any, de 46 de ani, din Tulcea, a condus un autoturism dinspre Constanţa către Tulcea şi ajungând la km.263+100m, din cauza neatenţiei în conducere pătrunde pe sensul opus de mers şi intră în coliziune cu un alt autoturism care se deplasa regulamentar fiind condus de Ţ. Magdalena de 35 de ani, din Constanţa.

În urma accidentului a rezultat decesul unei persoane şi rănirea gravă a altor şapte persoane, pasageri în cele două autoturisme.

La data de 17 aprilie a.c., în jurul orelor 06.13, pe DC86, în judeţul Constanţa, B. Gheorghe, de 66 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism dinspre Năvodari către Constanţa şi din cauza neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra direcţiei, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în coliziune cu un stâlp din beton.

Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a conducătorului auto.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorului auto i-a fost indicată o valoare de 0,73mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

Infracţiuni constatate

La data de 17 aprilie a.c., ora 18.00, poliţiştii din Cumpăna, au depistat şi scos din trafic pe strada Dunării un autoturism condus de D. Marius, în vârstă de 36 de ani, din Constanţa.

Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, conducătorului auto i-a fost indicată o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a refuzat să însoţească echipajul de poliţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Bărbatului i s-a întocmit dosar penal, fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „refuz al conducătorului auto de a se supune recoltării de probe bilogice în vederea stabilirii alcoolemiei", faptă prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 87, alin. 5, din O.U.G. 195/2002 republicată.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii