Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ Constanta 28.08.2011

ro

28 Aug, 2011 17:08 806 Marime text

           În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului, au fost sesizate la poliţie 15 evenimente, din care 10 evenimente de natură judiciară, 5 evenimente  rutiere şi 1 eveniment de altă natură.

Infracţiuni de natură judiciară

Urmare a activităţilor de investigare efectuate de poliţiştii Secţiei 8 Rurală Băneasa a fost documentată activitatea infracţională privind pe G. Valentin, de 35 de ani, din Oltina, în sarcina acestuia reţinându-se comiterea a două furturi, unul dintr-un autoturism, în noaptea de 20/21.08.2011, de unde a sustras două laptopuri şi unul din magazia Grupului de pompieri civili aparţinând primăriei Oltina, în noaptea de 25/26.08.2011, de unde au fost sustrase 7 costume de intervenţie şi cca 200 litri de motorină, în valoare de 11000 lei.
Pe parcursul cercetărilor poliţiştii au efectuat o percheziţie domiciliară în comuna Oltina, la locuinţa, unde suspectul stătea fără forme legale, aparţinând lui A. Mihai, de 25 ani, din localitatea Goruni,judeţul Constanţa, persoană care se sustrăgea urmăririi penale, în sarcina acestuia reţinându-se la complicitate la infracţiunea de furt.
          În urma percheziţiei au fost descoperite cele 7 costume de intervenţie aparţinând Grupului de pompieri civili.
Astfel, la data de 26 august a.c., G. Valentin a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 ore, iar la data de 27.08.2011 a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat, pe numele său fiind emis mandat pe o perioadă de 29 de zile.

             Tot în cursul zile de 27 august a.c., a fost depistat şi cel de-al doilea suspect A. Mihai, care se sustrăgea cercetărilor, fiind dispărut iniţial de la domiciliu, care a fost reţinut pentru 24 ore,  urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Judecătoriei Medgidia cu propunere de arestare preventivă.
            Cei doi suspecţi se află încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

           În dimineaţa zilei de 27 august a.c., în jurul orei 06.00, poliţiştii din Limanu au fost sesizaţi telefonic prin sistemul 112, cu privire la faptul că pe plaja din Vama Veche a fost folosit un pistol din categoria celor neletale.
           La faţa locului a fost îndrumată echipa de intervenţie din cadrul U.M. 0608 Constanţa, unde a fost identificat Ţ. Doru, din Mangalia, administrator al unei terasei din Vama Veche, posesor legal al armei neletale, care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
           Din primele verificări s-a stabilit că N. Costin, de 37 de ani, din Bucureşti, împreună alte trei persoane au luat de pe terasa administrată de Ţ. Doru o bancă din lemn intenţionînd să o ducă pe plaja. Întrucât persoanele în cauză au fost observate şi admonestate de administratorul terasei, între aceştia a avut loc un schimb de replici, iar cel din urmă a folosit pistolul trăgînd un foc de avertisment în plan vertical, fără ca nimeni să fie rănit.
           În cauză cercetările sunt continuate de poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală în vederea stabilirii împrejurărilor concrete în care s-a produs acest eveniment.

            La data de 27 august a.c., ora 17.30, poliţiştii din Cernavodă, au fost sesizaţi telefonic prin sistemul 112 de administratorul unei unităţi de alimentaţie publică din localitate, cu privire la faptul că în incinta barului a avut loc un conflict spontan între două persoane de sex masculin.
          Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, B. Ion, de 34 de ani, şi B. Adrian, de 37 de ani, ambii din Cernavodă, s-au agresat fizic reciproc, după care au părăsit localul.
           Pe parcursul investigaţiilor poliţiştii au primit o altă sesizate prin intermediul S.N.U.A.U. 112, în jurul orei 18.50, cu privire la faptul că la domiciliul lui B. Adrian s-au deplasat mai multe persoane cu intenţia de a-l agresa.
          Poliţiştii deplasaţi la faţa locului i-au identificat pe B. Ion, S. Marin, de 38 de ani, şi S. Vasile, de 36 ani, din Cernavodă, care provocau scandal în faţa blocului. În momentul în care cei doi fraţi care îl însoţeau pe  B. Ion s-au întâlnit cu B. Adrian, pe casa scării, au realizat că sunt rude şi nu a mai avut loc niciun conflict.
      Cercetările sunt continuate de poliţişti, faţă de cele patru persoane sub aspectul săvărşirii infracţiunii de ,,ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice,, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 321, alin. 1, din C. pen.

         La data de 27 august a.c., patrula de siguranţă publică mixtă formată dintr-un poliţist din cadrul Secţiei 2 şi un jandarm din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, a depistat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona Satului de vacanţă, pe R. Ion Nelu, de 18 ani, din municipiul Brăila, asupra căruia, în urma controlului corporal a fost găsit un cuţit artizanal cu lama de 20 cm.
         În cauză a fost întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul nerespectării dispoziţiilor prevăzute în Legea 61/1991, cu privire la „portul în locurile publice a unui obiect fabricat sau confecţionat pentru tăiere sau împungere”.

         La data de 27 august a.c., ora 07.43, poliţiştii din Mangalia au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, pe plajă în apropierea unei unităţi de alimentaţie publică se află o persoana decedată.
         Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că este vorba de C. Marius Florin, de 21 de ani, din Bacau, care lucra ca barman pe perioada verii la o terasă situată pe faleza din Mangalia, iar la examinarea vizuală, cadavrul nu prezenta leziuni traumatice.
        Din primele verificări efectuate a reieşit că în dimineaţa respectivă, în jurul orei 07.00, deşi nu ştia să înoate, tânărul a intrat cu un prieten în mare, fiind tras de valuri în larg.

            Cadavrul a fost depus la Morga Spitalului Municipal Mangalia, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cu exctitate a cauzelor decesului.

Activitatea rutieră

      În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate.
      Astfel, la nivelul judeţului a fost organizată o acţiune, fiind aplicate de către poliţiştii rutieri 465 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 56.434 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui  accident

        La data de 27.08.2011, în jurul orei 21.13, M. Bogdan, de 28 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe DN 39E dinspre DN39 către localitatea Cumpăna şi ajungând în apropierea podului aflat în construcţie al autostrăzii A2, loveşte în partea din spate un atelaj hipo, nesemnalizat şi neînregistrat care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers.


         În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a lui I. Salim care conducea atelajul hipo şi a două femei ce se aflau în acesta.

Infracţiuni rutiere constatate

        Poliţiştii rutieri cercetează în stare de libertate pe B. Virgil, de 33 de ani, din Mangalia, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat).
Poliţiştii Secţiei 2 Rurală cercetează în stare de libertate pe M. Vasile, de 24 de ani, din Nicolae Bălcescu, care a condus un autoturism fără a poseda permis de conducere.
 Poliţiştii Secţiei 5 Rurală cercetează în stare de libertate pe T. Dumitru Costel, de 24 de ani, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii