Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 27.02.2012

ro

27 Feb, 2012 18:16 865 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 8 acţiuni, fiind aplicate 28 sancţiuni în valoare totală de 5.310 lei.
În ceea ce priveşte faptele antisociale, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au fost sesizaţi şi au constatat 6 evenimente.

Suspecţi de furt depistaţi de poliţiştii din Medgidia 
     

       La data de 26 februarie a.c., patrula de siguranţă publică din cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au observat în incita unei societăţi comerciale, situată pe strada Cuza Vodă din municipiu, o autoutilitară în care se afla plasă de sîrmă tip „Buzău” şi ţevi pătrate. 
       Procedând la legitimarea conducătorului auto şi a însoţitorului acestuia poliţiştii au stabilit că este vorba de R. Adrian, de 30 de ani, şi S. Florin Alexandru, de 24 de ani, ambii din Poarta Albă, aceştia neputând justifica provenienţa plasei de sîrmă şi ţevilor, declarând verbal că le-au găsit pe câmp în apropiere de localitatea Poarta Albă, şi intenţionau să le valorifice. 
       În urma verificărilor efectuate de poliţiştii din Medgidia cu sprijinul poliţiştilor Secţiei 4 Rurală s-a stabilit că plasa de sârmă provine de gardul cimitirului ortodox situat la marginea localităţii Poarta Albă, unde s-a constatat lipsa acesteia pe o distanţa de aproximativ 100 metri.
În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunii de furt calificat, cu cei doi suspecţi în stare de libertate.                    

În urma scandalului din Valu lui Traian poliţiştii Secţiei 1 Rurală au întocmit dosar penal 

           La data de 26 februarie a.c., ora 16.44, poliţiştii Secţiei 1 Rurală au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe strada Valea lui Cadâr, din comuna Valu lui Traian, la locuinţa lui C. Gheorghe, de 42 de ani, a avut loc o altercaţie.
          Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, la adresa mai sus menţionată, au fost identificat pe C. Gheorghe, care prezenta un traumatism cranio facial acut deschis, C. Cristian Florin, de 23 de ani, cu traumatism antebraţ drept, B. Ion, de 42 de ani, care prezenta un traumatism cranio facial acut deschis, şi B. Nicolae, de 45 de ani, care prezenta un traumatism cranio facial acut deschis.
         În urma verificărilor efectuate poliţiştii au stabilit că în cursul zilei, la locuinţa primilor s-au deplasat B. Ion şi B. Nicolae, iar în urma unor discuţii contradictorii a izbucnit o altercaţie spontană, în urma căreia participanţii au suferit leziuni, totodată fiind spartă luneta autoturismului cu care cei din urmă au venit la locul incidentului.
         Cele patru persoane implicate în scandal au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean Constanţa în vederea acordării de îngrijiri medicale, internat pentru investigaţii suplimentare rămânând B. Nicolae, diacnosticat cu „traumatism cranio facial acut închis, contuzii frontale, contuzii abdominale.
         Persoanele implicate au refuzat până la acest moment să formuleze plângeri şi să se consemneze declaraţiile.
        În cauză a fost întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de violare de domiciliu şi loviri sau alte violenţe, până la examinarea participanţilor din punct de vedere medico legal, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii altercaţiei şi luarea măsurilor legale ce se impun.

     Prinşi în flagrant de poliţiştii din Eforie

Urmare a activităţilor de investigare specifice a poliţiştilor din Eforie, în cauza privind 4 bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, din Constanţa, care în seara de 24.02.2012 au fost prinşi în flagrant, în timp ce sustrăgeau dintr-un cămin de tragere subteran al unei societăţi de telefonie, situat pe strada Mării, între Eforie Nord şi Eforie Sud, cablu telefonic multifilar din cupru, la data de 26.02.2012 Ş. Sorin, I. Petre Bogdan, Ş. Petre şi P. Marian Dan, au fost prezentaţi Tribunalului Constanţa, unde magistraţii au emis pe numele acestora, mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 20 de zile pentru furt calificat.
 Cei în cauză au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.


Cercetat de poliţiştii Secţiei 4

            La data de 26 februarie a.c., în jurul orei 20.30, lucrătorii Secţiei 4 Poliţie au fost sesizaţi de către dispeceratul unei firme de pază cu privire la faptul că pe strada Baba Novac, în incinta unei societăţii comerciale, a fost depistată o persoană de sex masculin.
           Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat pe G. Paul Andrei,  de 23 de ani, din Constanţa. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că suspectul, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, a pătruns în curtea societăţii comerciale prin escaladarea gardului, iar din interior a sustras două anvelope auto uzate, pe care le-a aruncat din curte în exterior, iar când a vrut să sară gardul înapoi, a fost surprins de proprietarul societăţii, care a anunţat firma de pază la care era monitorizată unitatea.   
         Suspectului i s-a întocmit dosar penal pentru tentativă la infracţiunea de furt calificat. 

Cercetată de poliţiştii Secţiei 2 pentru furt calificat

        La data de 26 februarie a.c., ora 12.30, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi de către reprezentantul unui supermarket, cu privire la faptul că agenţii de pază au reţinut o persoana care a sustras din magazin patru roţi de caşcaval şi o cutie de suc, bunurile în valoare totală de 104 lei.
         Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat persoana ca fiind O. Florina Roxana, de 35 de ani, din localitatea Petreşti, judeţul Ilfov, bunurile fiind găsite asupra asupra acesteia într-o poşetă.


         Suspectei i s-a intocmit dosar penal, fiind cercetată în stare de libertate, pentru furt calificat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii