Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:39 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 21.02.2012

ro

21 Feb, 2012 16:28 1056 Marime text

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 7 acţiuni, fiind aplicate 19 sancţiuni în valoare totală de 5.160 lei.
În ceea ce priveşte faptele antisociale, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au fost sesizaţi şi au constatat 6 evenimente.

Depistat de poliţiştii constănţeni după ce s-a manifestat violent în trafic şi a agresat doi pietoni, reţinut de procurori pentru tentativă la omor calificat 

           La data de 17 februarie a.c.,  poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au fost sesizaţi cu privire la faptul că în ziua precedentă, în jurul orei 09.00, în zona str. Pelicanului – Piaţa CET din municipiul Constanţa, două persoane de sex bărbătesc una de 26 de ani şi cealaltă de 23 de ani, ambele din localitatea Băltăgeşti, judeţul Constanţa au fost agresate, prin loviri cu pumnii şi cu o bâtă de baseball, de către B. Neculae, de 25 de ani, din Constanţa.
         În urma activităţilor de investigare desfăşurate s-a stabilit că în cauză este vorba despre un conflict spontan, având la bază o neînţelegere în trafic, în sensul că cele două victime, pietoni fiind, au fost pe punctul de a fi lovite cu maşina de către agresor, care se afla la volanul unui autoturism de teren şi care, în urma reproşurilor adresate de părţile vătămate, le-a agresat prin aplicarea de lovituri repetate, mai întâi cu pumnii şi apoi cu o bâtă de basseball pe care o avea în autoturism.
        Una dintre victime a formulat plângere penală împotriva suspectului, iar în urma examinării medico-legale s-a stabilit că „prezintă leziuni traumatice – fractură de mandibulă stânga, entorsă genunchi dreapta, imobilizare gipsată – care au putut fi produse prin lovire cu corpuri dure, cu suprafaţă mare şi care necesită pentru vindecare 50-55 de zile dacă nu survin complicaţii, fără a-i fi pusă viaţa în primejdie”.
         Cauza a fost prezentată şi analizată de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ocazie cu care s-a concluzionat că faptele comise de suspect astfel cum au fost săvârşite, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de tentativă la omor calificat şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
          În urma măsurilor de căutare şi depistare întreprinse, poliţiştii l-au identificat pe suspect, în ziua de 20.02.2012, într-un apartament din municipiul Constanţa.
          Cel în cauză a fost prezentat  procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru audieri, care au dispus luarea faţă de suspect a măsurii reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă Tribunalului Constanţa pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi conducere fără permis.

Identificat de poliţişti Secţiei 5 după ce a sustras componente de cale ferată

         La data de 20 februarie a.c., ora 22.30 patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 5 Poliţie, au identificat pe strada Vârful cu Dor pe M. Gheorghe, de 53 de ani, din comuna Toflea, judeţul Galaţi, care transporta un bagaj voluminos.
         În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că suspectul transporta mai multe componente din infrastructura C.F.R., pe care le-a sustras din zona Depoului Palas.
        Persoana şi bunurile au fost predate pentru continuarea cercetărilor lucrătorilor din cadrul Postului de Poliţie T.F. Palas.
        Celui în cauză i s-a întocmit dosar pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind cercetat în stare de libertate.

Cercetaţi de poliţiştii Secţiei 3 Rurală pentru detecţii şi săspături în zone protejate arheologic

          La data de 20 februarie a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii Secţiei 3 Rurală Mangalia, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu au prins în flagrant în zona D.C.8 Limanu, pe câmp într-o zona protejată arheologic, pe S. Marian, de 24 de ani, S. Elvis, de 27 de ani, S. Alin, de 21 de ani, S. Florin, de 26 de ani, toţi din Mangalia, şi T. Florin, de 30 de ani, din comuna Limanu, care efectuau detecţii şi săpături neautorizate cu un detector de metale.
        În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală efectuându-se investigaţii sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 92 alin.1 din Legea nr.182/2000 rep, privind protejarea patrimoniului cultural naţional mobil (art 92 alin 1 - efectuarea de către persoanele fizice sau juridice neautorizate, conform art. 47, a unor detecţii sau săpături în siturile arheologice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi confiscarea detectoarelor).

ACTIVITATEA RUTIERĂ
          
          În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 329 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 38.300 lei.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a trei accidente uşoare.

        La data de 20 februarie a.c., ora 07.00, în municipiul Constanţa,  M. Ion, de 40 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia şi ajungând la marcajul pietonal din zona Universităţii „Ovidius”, nu a acordat prioritate şi a accidentat uşor pe I. Iulia, de 22 de ani, din Mangalia, care a traversat partea carosabilă regulamentar.
           În urma accidentului, conducătorul auto a transportat victima la spital cu autoturismul propriu după care, a plecat fără încuviinţarea poliţiştilor care efectuau cercetarea la faţa locului.

           La data de 20 februarie a.c., ora 11.30, în municipiul Constanţa,  B. Neagu, de 50 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada Dezrobirii şi ajungand la marcajul pietonal din zona Şcolii nr. 23, nu a acordat prioritate şi a accidentat uşor pe O. Alina Maria, de 22 de ani, din Constanţa, care a traversat partea carosabilă regulamentar.

          La data de 20 februarie a.c., ora 14.00, în municipiul Constanţa,  P. Lenuţa, de 64 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada Sabinelor şi ajungand la intersecţie cu strada Mihai Viteazu din cauza nerespectării semnificaţiei indicatorului „OPRIRE”, a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar, fiind condus de J. Tudor, de 58 de ani, din Constanţa.
          Din accident a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui J. Tudor şi a unui pasager din cel de-al doilea autoturism.

      Infracţiuni rutiere

      La data de 20 februarie a.c., ora 17.00, în judeţul Constanţa, a fost depistat D. Gheorghe, de 44 ani, din Constanţa, conducând un autoturism pe DN2A, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
      Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cerecetare penală.

       La data de 20 februarie a.c., ora 21.00, în judeţul Constanţa, a fost depistat P. Dumitru Dan, de 26 de ani, din Cernavodă, conducând un autoturism în localitatea Cernavodă pe strada Avram Iancu, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.


         Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cerecetare penală.
 
Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie au identificat în trafic pe D. Augustin, de 47 de ani, din Braşov, care conducea un autoturism în condiţiile în care avea acest drept suspendat, numerele provizorii erau expirate şi iniţial nu a oprit la semnalul regulamentar al lucrătorilor de poliţie.

Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie au identificat în trafic pe M. Marian, de 42 de ani, din Năvodari, care conducea un autoturism ale cărui numere provizorii erau expirate.

Poliţiştii Secţiei 1 Rurală cercetează în stare de libertate pe M. Adrian, de 33 de ani, din Cumpăna, care în dimineaţa de 20.02.2012, a condus un autoturism pe drumul tehnologic ce face accesul între DN 39 şi Poarta 9, fiind implicat într-o tamponare cu un auto camion.
În urma verificărilor s-a stabilit că cel în cauză se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi avea dreptul de conducere autovehicule pe drumurile publice suspendat.
În cauză s-a întocmit dosar de cerecetare penală.

Poliţiştii Secţiei 5 Rurală au identificat în trafic, în dimineaţa zilei de 20.02.2012, pe C. Ionuţ, de 41 de ani, din Săcele, care conducea un autoturism în localitate, fără a poseda permis.
În cauză s-a întocmit dosar de cerecetare penală.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii