Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 17.04.2012

ro

17 Apr, 2012 15:53 787 Marime text

85085 din 17 aprilie 2012

BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 3 acţiuni, fiind aplicate 8 sancţiuni în valoare totală de 1.400 lei.

 Infracţiuni judiciare 
     
          Urmare a activităţilor de investigare desfăşurate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, pentru administrarea probatoriului într-o cauză de tâlhărie comisă de trei minori la 15 aprilie a.c., în cursul zilei precedente, doi dintre suspecţi, au fost prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa în vederea sesizării instanţei de judecată cu luarea măsurii arestării preventive.
          Magistraţii Judecătoriei Constanţa au admis în parte solicitarea şi au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 10 zile, faţă de suspectul A. A., în vârstă de 17 ani, iar faţă de M. N., de 17 de ani, instanţa a dispus luarea măsurii de obligare de a nu părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.   
         Cel de-al treilea suspect, în vârstă de 13 ani, este cercetat în stare de libertate, având în vedere vârsta, care potrivit dispoziţiilor legale în materie nu atrage răspunderea penală.  
         Minorul arestat în această cauză a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.
         Precizăm că la data de 15 aprilie a.c., ora 16.30, lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, au fost sesizaţi cu privire la faptul că, unei femei în vârstă de 65 de ani, din Constanţa, i-a fost smulsă poşeta, în timp ce se deplasa pe strada Ştefan cel Mare în apropierea intersecţiei cu strada Avram Iancu.

            Tot în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa a ajuns şi G. Damo Ludovic, de 58 de ani, din Calafat, care a fost reţinut de poliţiştii Secţiei 3 pentru infracţiunea de furt.
           Suspectul a fost prins în flagrant de poliţişti în cursul serii precedente după ce au fost sesizaţi la ora 21.06, cu privire la faptul că o persoană a forţat portbagajul unui autoturism, parcat pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din municipiul Constanţa, iar din interior a sustras bunuri în valoare de 500 lei.
     Cel în cauză va fi prezentat în cursul acestei zile instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii Secţiei 3 cercetează în stare de libertate pe S. Aurel, de 58 de ani, din Constanţa, suspectat că la data de 16 aprilie a.c., ora 16.00, a sustras produse în valoare de 27 lei dintr-un magazin situat pe strada Jupiter din municipiul Constanţa.
Prejudiciul a fost recuperat.
Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspectului şi luarea măsurilor legale ce se impun.

          Poliţiştii din Cernavodă cercetează în stare de libertate pe M. Daniel Valerian, de 20 de ani din localitate, suspectat că a sustras din garsoniera unei rude, o combină frigorifică şi un sistem audio în valoare de 2500 lei, pe care ulterior le-a vândut.
           Prejudiciul a fost recuperat.
          Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt în modalitatea prevăzută de dispoziţiile art. 210 C. pen.

          Poliţiştii Secţiei 6 Rurală Cernavodă cercetează în stare de libertate pe R. Elena, din Băneasa, suspectată că a sustras, din locuinţa unei cunoştinţe ce a găzduit-o în noaptea de 15/16.04.2012, un telefon mobil şi suma de 100 lei, creând un prejudiciu în valoare de 400 lei.
          Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt în modalitatea prevăzută de dispoziţiile art. 210 C. pen.


    ACTIVITATEA RUTIERĂ

           În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2270 lei.

 Infracţiuni rutiere

Poliţiştii Secţiei 1 Rurală cercetează în stare de libertate pe B. Ionuţ, de 31 de ani, din Constanţa, întrucât a condus un autoturism pe drumurile publice fiind înregistrat la testarea cu aparatul etilotest cu o îmbibaţie alcoolică de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii