Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 15.03.2013

ro

15 Mar, 2013 12:38 1057 Marime text
421.149 din 15 martie 2013

BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 3 acţiuni, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.700 lei.

INFRACŢIUNI JUDICIARE

La data de 15 martie a.c., ora 04.00 poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că mai multe persoane provoacă distrugeri unui autoturism parcat pe strada Rovine, din municipiul Constanţa – cartierul Palazu Mare.
Deplasaţi cu operativitate la locul indicat, oamenii legii au încercat să imobilizeze cei trei bărbaţi, moment în care aceştia au devenit violenţi, unul dintre ei lovind un agent de poliţie cu pumnul în zona feţei.
Poliţistul a făcut uz de armamentul din dotare efectuând un foc de avertisment în plan orizontal, ulterior cei trei fiind imobilizaţi şi conduşi la sediul Secţiei 2 Poliţie în vederea continuării cercetărilor, totodată fiind sesizat şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa cu privire la infracţiunea de ultraj.

La data de 14 martie a.c., poliţiştii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia, au identificat pe minorii M. P., de 17 ani şi O. M., de 11 ani, ambii din Medgidia, care sunt suspectaţi de comiterea a 9 furturi şi tentative de furt din autoturisme, comise pe raza municipiului Medgidia, în perioada februarie - martie 2013, fapte înregistrate iniţial cu autor necunoscut.
Cercetările au fost preluate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale, în vederea continuării cercetărilor şi documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

La data de 13 martie a.c. poliţiştii din Cernavodă au fost sesizaţi de către mai mulţi localnici, despre faptul că persoane necunoscute le-au sustras bunuri în valoare totală de 1500 lei din 7 garaje.
În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii din cadrul formaţiunii de Investigaţii Criminale au identificat trei persoane, cu vârste cuprinse între 19 şi 24 de ani, suspectate de comiterea faptelor.
Faţă de aceste persoane se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând a se stabili totodată şi întreaga activitate infracţională a acestora, iar la finalul investigaţiilor dosarul va fi înaintat cu propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.

La data de 14 martie a.c., poliţiştii Secţiei 5 Rurală Cogealac au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, pe F. Constantin Andrei şi P. Mihai Alexandru, doi dintre suspecţii furtului de stupi comis din localitatea Tariverde.
Reamintim, că la data de 13 martie a.c., ora 22.30, poliţiştii din Săcele i-au depistat în flagrant pe F. Constantin Andrei, B. Vasile şi P. Mihai Alexandru, toţi din localitatea Săcele, judeţul Constanţa, care transportau cu un autoturism 4 stupi de albine, a căror provenienţă nu au putut să o justifice.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că stupii au fost sustraşi în aceeaşi seară din curtea unui localnic. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate.

La data de 14 martie a.c. poliţiştii din Cobadin au identificat pe M. Ion, de 25 de ani, din localitate, condamnat la 1 an şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.

La data de 14 martie a.c. poliţiştii Secţiei 8 Rurală Băneasa împreună cu lucrătorii Postului de Poliţie Lipniţa au executat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în apropierea bălţilor Oltina şi Iortmac, ocazie cu care au depistat un bărbat în vârstă de 31 ani din localitatea Lipniţa având asupra sa o plasă monofilament, cu lungimea de 30 m.
Plasa de pescuit monofilament a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, cel în cauză fiind cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă monofilament în apele continentale şi în apele maritime interioare .

La data de 14 martie a.c., poliţiştii din Pantelimon au depistat în extravilanul localităţii Pantelimon de Sus, pe o solă de teren arabil 4 tineri cu vârste cuprinse între 24 şi 31 de ani, care decopertau o porţiune de teren în vederea sustragerii unei conducte metalice, ce intra în componenţa unei reţele de alimentare cu apă.
Cei in cauză au fost conduşi la sediul Postului de Poliţie Pantelimon , fiindu-le întocmit dosar penal.

Infracţiuni economice

La data de 14 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor împreună cu reprezentanţii Gărzii Financiare, au efectuat o percheziţie domiciliară la punctul de lucru, al unei societăţi comerciale, situat pe Şoseaua Mangaliei, care are ca obiect de activitate prelucrarea cărnii, întrucât administratorul societăţii a refuzat accesul acestora în punctul de lucru pentru efectuarea controlului fiscal.
Cu ocazia acţiunii a fost identificată cantitatea de 2.541 kg carne, diferite sortimente, înscrisuri şi ştampile aparţinând altor societăţi.
Administratorul societăţii este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Acţionând în baza Programului “Antifraudă” pentru combaterea infracţiunilor ce se comit în domeniul drepturilor de autor şi conexe, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul IPJ Constanţa, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de oferire, distribuire, deţinere şi depozitare de mărfuri pirat, precum şi deţinerea acestora în scopul utilizării prin comunicare publică la punctele de lucru ale persoanelor juridice,
Astfel, în urma unor verificări efectuate la data de 31.05.2012 în municipiul Constanţa, au fost identificate 8 suporturi optice tip CD conţinând opere muzicale, deţinute în vederea comercializării de către cel în cauză.
Prejudiciul parţial cauzat organismelor de gestiune colectivă este de 2406,84 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor cercetează în stare de libertate pe B. B. Constantin, care în perioada 01.09.2012-08.03.2013, în calitate de administrator a comunicat public fonograme publicate în scop comercial, fără autorizarea organismului de gestiune colectivă UCMR-ADA, conform Legii 8/1996, cauzând un prejudiciu în sumă totală de 464 lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor cercetează în stare de libertate pe H. Tanior, care în perioada 29.09.2011- 08.03.2013, în calitate de administrator al unei unităţi de alimentaţie publică din localitatea Agigea, a comunicat public fonograme publicate în scop comercial, fără autorizare, conform Legii 8/1996, cauzând un prejudiciu în sumă totală de 1.280 lei.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 496 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 82.325 lei.


Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident soldat cu victime.

La data de 14 martie a.c., ora 18.40, în localitatea Năvodari, P. Florin, de 43 de ani, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 1,59 mg/l alcool pur în aerul expirat şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, a condus un moped pe strada Midiei şi a intrat în coliziune faţă-spate cu un autoturism care circula regulamentar în acceaşi direcţie de deplasare, fiind condus de O. Emil, de 43 de ani.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui P. Florin.

În ceea ce priveşte faptele antisociale, la nivelul Serviciului Rutier Constanţa a fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei.

La data de 14 martie a.c., ora 20.30, în municipiul Constanţa, a fost depistat N. Gheorghe, de 45 de ani, din localitate, conducând un autoturism pe bulevardul Tomis, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 2,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii