Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 14.10.2012

ro

14 Oct, 2012 15:27 1575 Marime text

85.448 din 14 octombrie 2012


BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat o razie, 7 acţiuni, fiind aplicate 359  sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 47.015 lei.

Infracţiuni judiciare

          La data de 13 octombrie a.c., ora 10.14, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3, cu sprijinul proprietarului unui apartament, a prins în flagrant pe D. R., de 14 ani, din Constanţa, care prin escaladarea ferestrei de la dormitorul imobilului reclamantului, a pătruns în locuinţă, pe geamul lăsat deschis.
          Din interiorul imobilului nu au fost sustrase bunuri sau valori.
          Cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale, sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de furt calificat, cu suspectul în stare de libertate.

            Poliţiştii Secţiei 9 Rurală cercetează în stare de libertate pe C. Vasilică, de 19 ani, S. Daniel, de 22 de ani, I. Altana, de 36 de ani, I. Asim, de 25 de ani şi M. Costel, de 25 de ani, suspectaţi că în ziua de 13.10.2012 au încercat să sustragă 20 metri ţeavă metalica proprietatea A.N.I.F, prin decopertarea unei porţiuni de pământ situată în extravilanul localitatea Moviliţa, judeţul Constanţa.
            În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de furt calificat.

             La data de 13 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi de către şeful departamentului de pază al unei unităţi comerciale, cu privire la faptul că o persoană de sex bărbătesc a trecut de casele de marcat având asupra sa mai multe produse pe care nu le-a plătit.
           Patrula de siguranţă publică deplasată la faţa locului a identificat persoana în cauză ca fiind M. Emra, de 25 de ani, din Constanţa, asupra căruia au fost găsite o foarfecă pentru tablă şi un levier.
           Prejudiciul în valoare 98,60 lei a fost recuperat şi predat reprezentanţilor unităţii comerciale.
           În  cauză s-a întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, urmând ca la finalizarea investigaţiilor dosarul să fie înaintat unităţii de parchet competente.

           La data de 13 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei 2 au depistat în flagrant pe o alee, din apropierea unui complex sportiv, o tânără, de 23 de ani, din Ovidiu, în timp întreţinea raporturi sexuale orale cu un bărbat, de 50 de ani, din Constanţa, contra sumei unei sume de bani.
            În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de prostituţie.

          ACTIUNI ALE POLIŢIEI CONSTĂNŢENE

La data de 12 octombrie a.c., poliţiştii din Ovidiu au organizat şi executat o acţiune pe teritoriul de competenţă, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor cu violenţă.
 Cu ocazia acţiunii oamenii legii au controlat 15 unităţi de alimentaţie publică, au legitimat 38 persoane şi au condus la sediul unităţii de poliţie 7 persoane.
           În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 4 sancţiuni în valoare totală de 340 lei.


 La data de 12 octombrie a.c., poliţiştii din Medgidia au organizat şi executat o razie pe teritoriul de competenţă.
 Cu ocazia acţiunii oamenii legii au efectuat 23 verificări domiciliare, au controlat două centre de colectare a deşeurilor feroase, au legitimat 20 persoane şi au condus la sediul unităţii de poliţie 10 persoane.
           În urma activităţilor desfăşurate au fost depistate două persoane care se sustrăgeau urmăririi penale şi a fost soluţionat un dosar aflate în lucru.

La data de 12 octombrie a.c., poliţiştii Secţiei 1 Rurală au organizat şi executat o razie pe teritoriul de competenţă.
 Cu ocazia acţiunii poliţiştii au efectuat verificat două unităţi de cazare, au fost verificate 55 autoturisme, au legitimat 74 persoane şi au condus la sediul unităţii de poliţie 6 persoane.
           În urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate 10 sancţiuni în valoare totală de 2600 lei şi au fost identificate trei persoane dosare penale aflate în evidenţă cu autori necunoscuţi.


În perioada 12.10.2012, poliţiştii Serviciului Rutier, în colaborare cu poliţiştii Biroului Rutier Constanţa, Biroului Rutier Medgidia şi Biroului Rutier Mangalia au organizat o acţiune pe linia disciplinării conducătorilor auto care conduc autovehicule aflându-se sub influenţa alcoolului sau a substanţelor cu efecte psiho-active.
Pe parcursul acţiunii s-au derulat activităţi în zonele şi mediile de interes operativ.
           Pe parcursul acţiunii au fost aplicate 309 sancţiuni contravenţionale, din care, 168 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 34 pentru folosirea telefonului  mobil în timpul conducerii, iar  94 pentru alte abateri la codul rutier.
           Totodată au fost reţinute 13 permise de conducere şi retrase 7 certificate de înmatriculare.

ACTIVITATEA RUTIERĂ

          În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 103 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.485 lei.
 
      Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a accidente  uşoare.


   Infracţiuni rutiere

Poliţiştii Serviciului Rutier cercetează în stare de libertate pe S. George, de 36 de ani, din Constanţa, întrucât a fost depistat în trafic în timp ce conducea un  autoturism pe drumurile publice aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice ( 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Poliţiştii Serviciului Rutier cercetează în stare de libertate pe V. Gheorghe, de 42 de ani, din Corbu, întrucât a fost depistat în trafic în timp ce conducea un  autoturism pe drumurile publice aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Poliţiştii Serviciului Rutier cercetează în stare de libertate pe N. Gabriel, de 41 de ani, din Cumpăna, întrucât a fost depistat în trafic în timp ce conducea un  autoturism pe drumurile publice aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Poliţiştii Serviciului Rutier cercetează în stare de libertate pe D. Emil, de 39 de ani, din Limanu, întrucât a fost depistat în trafic în timp ce conducea un  autoturism pe drumurile publice aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi fără a poseda permis de conducere.

Poliţiştii Serviciului Rutier cercetează în stare de libertate pe C. Cosmin, de 22 de ani, din Techirghiol, întrucât a fost depistat în trafic în timp ce conducea un  autoturism pe drumurile publice având acest drept suspendat.

           Poliţiştii Serviciului Rutier cercetează în stare de libertate pe S. Emil, de 43 de ani, din Năvodari, întrucât a fost depistat în trafic în timp ce conducea un  autoturism pe drumurile publice aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice (0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat).

 Poliţiştii din Mircea Vodă cercetează în stare de libertate pe S. Florian, de 30 de ani, din localitate, întrucât a fost depistat în trafic în timp ce conducea un  autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii