Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanţa - 11.10.2012

ro

11 Oct, 2012 16:42 1099 Marime text

85.443 din 11 octombrie 2012


BULETIN DE PRESĂ


În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat, 5 acţiuni, fiind aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 11.540 lei.

Infracţiuni judiciare

           La data de 10 octombrie a.c., la ora 19.00, poliţiştii Secţiei 1 au organizat o acţiune pe linia combaterii furturilor din ATM –urile, aparţinând unităţilor bancare de pe raza de competenţă, ocazie cu care au prins în flagrant pe T. Mustan, de 37 de ani, C. Marian,  de 26 de ani şi C. E. Alberto, de 26 de ani, toţi din localitatea Cobadin, judeţul Constanţa, în timp ce  încercau să sustragă bani dintr-un astfel de dispozitiv situat pe bulevardul Mamaia, din municipiul Constanţa.
           Cu ocazia controlului corporal sumar efectuat asupra suspecţilor, asupra lor au fost identificate două dispozitive confecţionate artizanal din metal, cu privire la care există suspiciuni că sunt folosite pentru dislocarea fantei de eliberare a banilor, cu care au provocat distrugeri ATM -ului.
           Bărbatul de 37 de ani a fost reţinut de poliţişti pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat procurorilor Parchetului  de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată, în vederea luării măsurii arestării preventive.
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, urmând ca la finalizarea investigaţiilor dosarul să fie înaintat cu propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.
   
                    La data de 10 octombrie a.c., la ora 19.00, poliţiştii Secţiei 3 au organizat o acţiune sub coordonarea Poliţiei Municipiului Constanţa, pe linia combaterii furturilor din ATM –urile, aparţinând unităţilor bancare de pe raza de competenţă, ocazie cu care au prins în flagrant pe S. M. Ioan, de 26 de ani, din Constanţa, în timp ce  încerca să sustragă bani dintr-un astfel de dispozitiv situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, din municipiul Constanţa.
           Cu ocazia controlului corporal sumar efectuat asupra suspectului, asupra sa au fost identificate două dispozitive confecţionate artizanal din metal, cu privire la care există suspiciuni că sunt folosite pentru dislocarea fantei de eliberare a banilor, cu care au provocat distrugeri ATM -ului.
           Tânărul de 26 de ani a fost reţinut de poliţişti pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat procurorilor Parchetului  de pe lângă Judecătoria Constanţa, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată, în vederea luării măsurii arestării preventive.
Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de furt calificat, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspectului, urmând ca la finalizarea investigaţiilor dosarul să fie înaintat cu propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.

          La data de 10 octombrie a.c., în urma activităţilor de investigare desfăşurate de poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale, din cadrul Politiei Municipiului Medgidia, a fost depistat B. Răzvan, de 20 de ani, din localitate, care se sustrăgea urmăririi penale.
           Tânărul este cercetat în cinci dosare penale, suspectat de săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat având ca obiect sustragerea de telefoane mobile, fapte comise în perioada 4.10.2012 – 9.10.2012.
           Cel în cauză a fost reţinut de poliţişti pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat procurorilor Parchetului  de pe lângă Judecătoria Medgidia, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată, în vederea luării măsurii arestării preventive.
           

ACTIVITATEA RUTIERĂ

          În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi de prevenire, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate, fiind aplicate 213 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 52.000 lei.
 
      Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea a trei accidente soldate cu victime.

           La data de 10 octombrie a.c., ora 15.00, în municipiul Constanţa, E. Nicuşor, de 43 ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada Baba Novac şi din cauza neasigurării la efectuarea virajului către stanga, a intrat în coliziune cu un moped condus regulamentar în acceaşi direcţie de deplasare, de un minor, de 17 ani.


          În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a minorului şi a unei pasagere, de 21 de ani.

         La data de 10 octombrie a.c., ora 15.30, în judeţul Constanţa, M. Cristian Dorin, de 41 de ani, din Lumina, a condus un autoturism în localitatea Lumina, pe DJ 226 şi din cauza neasigurării la efectuarea virajului către stânga, a intrat în coliziune cu un moped condus regulamentar în acceaşi direcţie de deplasare de S. Victor, de 42 de ani.
         În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui S. Victor.

         La data de 11 octombrie a.c., ora 00.30, în municipiul Constanţa, H. Adrian, de 28 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe strada Ion Raţiu şi din cauza neatenţiei în conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de G. Ionel, de 24 de ani.
          În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a lui G. Ionel.


În ceea ce priveşte faptele antisociale, la nivelul Serviciului Rutier Constanţa a fost constatată o infracţiune la regimul circulaţiei.

         La data de 10 octombrie a.c., ora 17.20, în judeţul Constanţa, a fost depistat C. Iulian, de 22 de ani, din localitatea Valu lul Traian, conducând un autoturism pe DN2A, având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
          Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.
 
     

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii