Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presă IPJ Constanta 04.03.2012

ro

04 Mar, 2012 16:48 880 Marime text

85016 din 4 martie 2012

BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore, poliţiştii constănţeni au organizat 11 acţiuni, fiind aplicate 28 sancţiuni în valoare totală de 5.330 lei.

Suspect de furt depistat de poliţiştii Secţiei 9 Rurală 
     
          La data de 3 martie a.c., poliţiştii Secţiei 9 Rurală au fost sesizaţi prin plângere penală de către un cetăţean francez, în vârstă de 28 de ani, rezident în Romania, administrator al unei societăţi comerciale din comuna Topraisar, cu privire la faptul că locuinţa pe care o deţine în localitate a fost spartă în perioada 01.02.2012 – 02.03.2012, când casa a fost nelocuită, persoane necunoscute pătrunzând în interior, de unde au sustras două televizoare color, 70 DVD-uri cu filme franţuzeşti şi mai multe obiecte de îmbrăcăminte, bunuri în valoare totală de 1900 lei.
          Cu ocazia activităţilor de investigare efectuate de poliţişti a fost identificat ca suspect de comiterea furtului P. George, de 21 de ani, din Negru Vodă, judeţul Constanţa, care locuieşte fără forme legale în comuna Topraisar, unde lucrează la o fermă de animale .
          Din cercetările efectuate s-a stabilit că  la începutul lunii februarie, suspectul, profitând de faptul că afară ningea abundent şi viscolea, iar comuna Topraisar nu era alimentata cu energie electrică, s-a deplasat la locuinţa părţii vătămate, a escaladat gardul şi a forţat o fereastră din lemn de dimensiuni 50x60 cm, a pătruns în interior, de unde a sustras electronicele, cele 70 DVD-uri şi obiectele de îmbrăcăminte. Bunurile au fost aduse la ferma de bovine unde suspectul locuia, ulterior valorificând unul din televizoare unei localnice în schimbul sumei de 70 lei şi un telefon mobil. DVD-urile şi hainele, au fost arse, iar cel de-al doilea televizor de dimensiuni mai mici, distrus.
         Televizorul valorificat de suspect a fost recuperat şi predat partii vătămate, pentru restul bunurilor aceasta constituindu-se parte civlă în procesul penal.
         Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu suspectul în stare de libertate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Prinşi în flagrant de poliţiştii Secţiei 1 Rurală 

         În dimineaţa zilei de 3 martie a.c., ora 01.20, patrula de siguranţă publică mixtă, formată dintr-un poliţist din cadrul Secţiei 1 Rurală Constanţa şi doi poliţişti din cadrul Poliţiei Locale Agigea, a oprit pe strada Colibri din Agigea, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de I. Ainur, de 20 de ani, din comuna Amzacea, judeţul Constanţa.
          În autoturism se mai aflau, ca pasageri O. Geaner, de 18 ani şi G. George, de 19 ani, ambii din Amzacea.
          Cu ocazia controlului efectuat, în portbagajul autoturismului, precum şi pe bancheta din spate, au fost identificaţi mai multi saci de rafie, în care se aflau piese metalice de utilaje agricole.
         Pe parcursul cercetărilor efectuate s-a stabilit că G. George, este angajat al unei societăţi comerciale din Agigea şi în noaptea de 02/03.03.2012, în intervalul orar 23.00 – 01.00, împreună cu cei doi însoţitori ai săi, au pătruns în curtea societăţii, de unde au sustras 943 kg fier, constând în piese utilaje agricole ( pompă transfer motorină, arcuri remorci, pistoane motor tractor, grup conic presă, roţi zimtate utilaje, etc).
         Prejudiciul cauzat, în valoare de 3000 lei, a fost recuperat în totalitate şi predat administratorului societăţii. 
         Celor în cauză le-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind cercetaţi în stare de libertate.

Prins în flagrant de poliţiştii din Ovidiu 

          În noaptea de 02/03.03.2011, în jurul orei 22.41, poliţiştii din Ovidiu, împreună cu agenţii de paza ai unei societăţi comerciale de profil, ce aveau ca obiectiv paza unei unităţi comerciale, situată pe strada Tulcei, din localitate, au prins în flagrant pe T. Ilie, de 36 de ani, din localitatea Sarighiol de Deal, judeţul Tulcea, în timp ce sustrăgea din interiorul societăţii, de la un utilaj greu, un grilaj metalic de protecţie prevăzut cu plasă, de dimensiuni 3x1m.
          În cauză prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
Suspectului i-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru furt calificat.

Cercetaţi de  poliţiştii  Secţiei 2 pentru furt calificat

          La data de 3 martie a.c., ora 11.35, patrula de siguranţă publică mixtă, formată dintr-un poliţist din cadrul Secţiei 2 şi un jandarm din cadrul G.M.J. Constanţa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au prins în flagrant pe R. Ilmas, de 48 ani şi S. Molis, de 40 de ani, ambii din Constanţa, care au sustras dintr-o societate comercială amplasată în Piaţa Roşu de pe strada Tulcei, 24 bucăţi deodorante diverse tipuri.
          Prejudiciul în valoare de 296,42 lei a fost recuperat integral şi predat administratorului societăţii.
       Celor în cauză le-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind cercetaţi în stare de libertate.    

         La data de 4 martie a.c., ora 04.30, patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie au prins în flagrant de furt din auto pe G. Cristian, de 27 de ani, din Cumpăna şi S. E., de 17 ani, din Năvodari, care au sustras prin forţarea sistemului de închidere de la două autoturisme parcate pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, un radio-CD şi o staţie emisie recepţie.


        În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că minorul este urmărit de către poliţiştii I.P.J. Constanţa din 27.02.2012, acesta fiind fugit din Adăpostul de zi şi de noapte pentru copiii străzii.
           Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Minor posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea depistat de Poliţiştii Secţiei 4 Rurală

         La data de 3 martie a.c., a fost depistat de către poliţiştii Secţiei 4 Rurală Medgidia, I. S., de 17 ani, din localitatea Castelu, judeţul Constanţa, posesor al unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Medgidia, fiind condamnat la pedeapsa de 5 ani pentru infracţiunea de viol.
         Cel în cauză a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.


ACTIVITATEA RUTIERĂ

          În ultimele 24 de ore poliţiştii rutieri au organizat o acţiune pentru depistarea şi sancţionarea celor care încalcă normele rutiere, care a avut ca scop impunerea unui climat de ordine şi disciplină, prin depistarea în trafic a conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
          Pe lângă caracterul preventiv al acestei acţiuni, poliţiştii au verificat 98 de vehicule, aplicând 30 de sancţiuni, în valoare de 8210 lei, au reţinut 12 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.
         Au fost de asemenea constatate 9 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, din care 5 pentru conducerea unui autovehicul având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, 1 infracţiune pentru conducerea unui autovehicul fără a poseda permis de conducre pentru nicio categorie de vehicule, 1 infracţiune pentru conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat, 1 infracţiune pentru refuzul sau împotrivirea testării sau recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei şi 1 infracţiune pentru conducerea unui autovehicul declarat furat.

Poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident grav.

       La data de 4 martie a.c., ora 04.00, în municipiul Constanţa, V. Vasile Mihai, de 22 de ani, din Constanţa, a condus un autoturism pe bulevardul Mamaia şi ajungand la intersecţie cu strada Zorelelor,  a pătruns în intersecţie pe culoarea roşie a semaforului electric şi a intrat în coliziune cu un autoturism care se deplasa regulamentar, fiind condus de C. Rareş Adrian, de 24 de ani.
       În urma impactului dintre autoturisme, a rezultat vătămarea corporală gravă a unui pasager din cel de-al doilea autoturism, respectiv I. Vadim, de 24 de ani.

     Infracţiuni rutiere

        La data de 3 martie a.c., în judeţul Constanţa, a fost depistat A. Serdal, de 39 de ani, conducând un autoturism în localitatea Techirghiol, având dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, aflându-se sub influenţa băutirilor alcoolice, respectiv 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar autoturismul fiind declarat furat la I.P.J. Botoşani, Poliţia oraşului Barabani.
        Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

        La data de 3 martie a.c., în municipiul Constanţa, a fost depistat R. Ilie Cătălin, de 23 de ani, conducând un autoturism, pe strada Nicolae Iorga aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.
       Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

        La data de 3 martie a.c., în judeţul Constanţa, a fost depistat G. Nicolae, de 44 de ani, din Murfatlar, conducând un autoturism pe DN3, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi care de asemenea a refuzat testarea sau recolatrea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
       În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

        La data de 3 martie a.c., în jurul orei 17.50, poliţiştii Secţiei 9 Rurală Chirnogeni, aflându-se în timpul exercitării atribuţiunilor de serviciu, au depistat în trafic, pe DC 25, între localităţile Credinţa şi Casicea, pe G. Ionel, de 49 de ani, cu domiciliul în localitatea Casicea, judeţul Constanţa, care conducea un tractor neînmatriculat, proprietatea unei societăţi comerciale, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
        Cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultatul o valoare de 0.17 mg/l alcool pur în aerul expirat.
        În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii