Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa IPJ 08.07.2010

ro

08 Jul, 2010 16:10 936 Marime text

Buletin de presă

În ultimele 24 de ore poliţiştii constănţeni au desfăşurat activităţi de prevenire, constatare, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate.
În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului, au fost sesizate la poliţie 25 evenimente, din care 10 evenimente împotriva avutului privat, un eveniment la regimul circulaţiei rutiere şi  14 evenimente de altă natură.

Ø Staţiunea Mamaia – conflict între doi bărbaţi din Constanţa
În seara de 07.07.2010, ora 20.15, poliţiştii din Mamaia au fost sesizaţi prin Serviciul de Urgenţă 112 despre faptul că, în zona centrală a Staţiunii Mamaia, o persoană a făcut uz de armă.
O echipă de cercetare a Poliţiei Mamaia s-a deplasat la faţa locului unde a stabilit faptul că, pe tema unui loc de parcare, între T. Aureliu de 36 de ani, din Constanţa şi P. Ionel, de 45 de ani, din Constanţa a avut loc un conflict spontan în urma căruia primul a folosit un pistol cu gaze iritant lacrimogene deţinut legal de acesta. Au fost trase 7 focuri fără să se înregistreze victime.
În timpul altercaţiei P. Ionel a încercat să-l imobilizeze pe T. Aureliu, blocându-i mâna în care avea pistolul. În urma acestui fapt, T. Aureliu a acuzat dureri în zona umărului stâng solicitând prin Serviciul de Urgenţă 112 intervenţia Ambulanţei care l-a transportat la Spitalul Judeţean Constanţa în vederea acordării îngrijirilor medicale, fără a rămâne însă internat.
Cercetările continuă de către poliţiştii din Mamaia cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase urmând ca în funcţie de numărul de îngrijiri medicale să se facă şi încadrarea juridică a faptei. Poliţiştii au luat măsura ridicării în vederea cercetărilor a armei şi tuburilor trase.

Ø Cercetat pentru deţinerea ilegală a unei arme cu aer comprimat
În data de 07.07.2010, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au executat o acţiune în zona localităţilor EFORIE – TECHIRGHIOL pe linia identificării şi tragerii la răspundere a persoanelor ce deţin fără drept arme şi muniţii.
         Cu această ocazie, poliţiştii au depistat pe M. NICUŞOR, de 42 de ani, din localitatea Techirghiol, care deţinea ilegal o puşcă cu aer comprimat.
         Cel în cauză este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării, fără drept,  prevăzută de articolul 136 indice 1 din legea 295/2004.

Ø Accident rutier pe D.N.39
În data de 07.07.2010, în jurul orei 15.32, pe D.N.39, în dreptul km.9, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate un autoturism, condus de A. CORNEL, din municipiul Braşov şi un autobuz, condus de O. PAUL VASILE, din Mangalia.
 În urma primelor cercetări efectuate la faţa locului de către poliţiştii rutieri, s-a stabilit faptul că şoferul  autoturismului, pe fondul neatenţiei, a pierdut controlul direcţiei şi a pătruns pe sensul opus de mers unde a intrat în coliziune cu autobuzul care circula regulamentar.
 În urma accidentului, atât conducătorul autoturismului cât şi pasagerul de pe locul din dreapta au suferit leziuni, acesta din urmă rămânând internat pentru acordarea de îngrijiri medicale.
De asemenea, poliţiştii au stabilit că niciunul dintre conducătorii auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, ambii având cuplate centurile de siguranţă. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor în care a acut loc evenimentul rutier.

Ø Tâlharul din autobuz, arestat preventiv
În ziua de 07.07.2010, poliţiştii Secţiei 3 au prezentat Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pe D. ALBERTO, de 39 ani, din Ploieşti, judeţul Prahova, pe numele acestuia fiind emis mandat pe o perioada de 20 de zile.
Reamintim faptul că bărbatul a fost surprins şi reţinut în ziua de 06.07.2010, ora 17.00, după ce a smuls geanta din braţele unei femei din Constanţa, ce se afla în autobuzul numărul 2.
Suspectul a fost depus în Centrul de Reţinere şi arest Preventiv al I.P.J. Constanţa.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii