Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:46 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin de presa - 21.01.2009

ro

21 Jan, 2009 15:33 634 Marime text

MINISTERUL ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMÂNE
INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI CONSTANŢA
SERVICIUL MANAGEMENT ORGANIZATORIC COMUNICARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII INTERNAŢIONALE
COMPARTIMENTUL DE INFORMARE SI RELATII PUBLICE                                                                                                                     
 
Constanţa, 21 ianuarie 2009

BULETIN DE PRESĂ

În ultimele 24 de ore lucrătorii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au desfăşurat activităţi de prevenire, constatare, cercetare şi soluţionare a evenimentelor sesizate.
În ceea ce priveşte faptele antisociale înregistrate în ultimele 24 de ore pe raza judeţului, au fost sesizate la poliţie 20 evenimente, din care 5 evenimente împotriva avutului privat şi 15 evenimente de altă natură.

 Dosar penal pentru furt calificat
În ziua de 20.01.2009, ora 20:00, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi de agenţii de pază din cadrul unui supermarket despre faptul că au reţinut o persoană care a sustras bunuri din incinta societăţii. 
Echipa de poliţiştii deplasată la faţa locului a identificat pe P. VASILE, de 39 de ani, din localitatea Dorobanţu, judeţul Tulcea şi a stabilit faptul că acesta a sustras produse alimentare în valoare de 24 lei.
 Prejudiciul a fost recuperat şi predat societăţii. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, fiind cercetat în stare de libertate.

 Dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat
           În ziua de 20.01.2009  poliţiştii Cernavodă au depistat pe A. ŞEILA, de 31 de ani, din Cernavodă şi D. ELENA, de 18 ani, din Constanţa, care au sustras din incinta unei societăţi articole de îmbrăcăminte în valoare de 100 lei, prejudiciul fiind recuperat.
 În cauză s-au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 Urmărit Internaţional depistat de poliţiştii constănţeni
 În ziua de 20.01.2009, poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale au identificat şi reţinut pe M. EROL, de 25 de ani, din Mangalia, care face obiectul unui Mandat European de Arestare emis de către Judecătoria de Instrucţie Carlet - Valencia, la data de 01.10.2008, pentru comiterea infracţiunii de „trafic de fiinţe umane”, prevăzută şi pedepsită de Codul Penal Spaniol cu închisoare de până la 4 ani şi de către Codul Penal Român cu închisoarea de până la 15 ani.
Cel în cauză a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa – Secţia Penală, care a dispus măsura reţinerii pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore şi prezentarea acestuia, în ziua de 21.01.2009, la Curtea de Apel Constanţa.
Susnumitul a fost depus în arestul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.


         
 Doi minori găsiţi decedaţi în incinta garsonierei în care locuiau cu chirie
În ziua de 20.01.2009, ora 12:05, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U.112 despre faptul că într-o garsonieră au fost găsite cadavrele a două persoane.
Echipa operativă deplasată la faţa locului a stabilit că în holul garsonierei, în dreptul uşii de acces, se aflau cadavrele a doi minori, fiind identificaţi ca fiind G. G. A., de 16 ani, din Constanţa şi P. D. de 15 ani, din localitatea Jurilovca, judeţul Tulcea, care locuiau cu chirie în locuinţa în care au fost găsiţi, ambii fiind elevi la Colegiul Gheorghe Duca din Constanţa.
În cameră a fost găsit un arzător racordat la o butelie ce se afla în stare de funcţionare.
În urma examinării cadavrelor nu s-au constatat urme de violenţă, fiind transportate la Morga Cimitirului Central în vederea efectuării necropsiei.                   

 Cadavru neidentificat găsit pe o stradă din Constanţa
În ziua de 20.01.2009, ora 10:00, poliţiştii Secţiei 5 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U.112 despre faptul că pe strada Micşunelelor se află cadavrul unui bărbat.
Echipa operativă deplasată la faţa locului nu au identificat urme de violenţă pe corpul bărbatului . Asupra cadavrului nu au fost identificate documente pentru stabilirea identităţii, ori alte bunuri, înscrisuri sau valori.
Cadavrul a fost transportat la Morga Cimitirului Central, în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului.
 Semnalmente: vârstă 40-45 ani, înălţime 1,80, constituţie astenică, ochi căprui, păr grizonat, sprâncene stufoase, îmbrăcat în pulovăr verde cu model, bluză de corp roz, tricou gri, pantaloni de stofă verzui, curea din piele neagră cu inscripţia Crocodile, pantaloni de trening gri, pantofi din piele de culoare maron cu şiret. Are tatuat pe piept un şarpe cu trei steluţe şi numele Mimi, un fluturaş şi un trandafir care avea sub el inscripţia Mimi şI Adi. Pe gât avea tatuat un scorpion, iar pe braţul drept o steluţă cu o coroană deasupra, având inscripţia Mary 84.

 Bărbat găsit decedat în locuinţa sa
În ziua de 20.01.2009, orele 13:00, poliţiştii Secţiei 2 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U.112 despre faptul că un bărbat a fost găsit decedat în locuinţa sa.
Echipa operativă deplasată la faţa locului a identificat cadavrul în persoana lui P. CORNELIU GRIGORE, de 66 de ani, din Constanţa. În urma examinării cadavrului nu s-au constatat urme de violenţă iar din verificările efectuate s-a stabilit că bărbatul era hipertensiv.
Cadavrul a fost depus la Morga Cimitirului Central Constanţa în vederea efectuării necropsiei.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Persoană de contact: purtător de cuvânt Subinspector RADU CROITORU
Tel : 0788374317/ 0723.692.266 / 0241.502.109
Fax: 0241/61.40.43
Email:
radupol83@gmail.com
Site I.P.J. Constanţa: http://ct.politiaromana.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii