Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Barbat cercetat de politisti dupa ce a inselat 20 de persoane sub pretextul ca este angajat al unei instit

ro

10 Mar, 2010 18:23 1220 Marime text

Bărbat cercetat de poliţişti după ce a înşelat 20 de persoane de la care a obţinut aproximativ 19.000 lei sub pretextul că este angajat al unei instituţii publice de control

Suspectul este cercetat pentru înşelăciune în formă continuată

           În data de 03.02.2010, la sediul Poliţiei Cernavodă s-a prezentat o femeie – administrator al unei societăţi comerciale care a reclamat faptul că a fost contactată telefonic de o persoană care s-a prezentat ca fiind angajată la o instituţie publică de control din domeniul economic – financiar şi care i-a solicitat suma de 1.500lei pentru a nu mai primi „vizita” unui control fiscal din partea instituţiei pe care aceasta aşa-zis o reprezintă.

           Imediat poliţiştii au demarat cercetările şi verificările în cauză, iar în dimineaţa de 10.03.2010, au efectuat o percheziţie domiciliară la un imobil din Mangalia unde locuieşte principalul suspect C. Marian, de 41 de ani. În urma acestei activităţi au fost găsite mai multe telefoane mobile cu ajutorul cărora suspectul îşi contacta victimele precum şi mai multe carduri bancare în contul cărora erau trimise sumele de bani de la persoanele înşelate.

            Bărbatul ce prezenta la telefon o voce feminină contacta telefonic în principal persoane de sex feminin (persoane singure, divorţate) administratori de societăţi cu o activitate comercială minimală cărora le solicita să depună diverse sume de bani într-un număr de cont pentru a trece cu vederea unele nereguli săvârşite(vânzarea de produse „pe caiet”, comercializarea de ţigări sau produse alcoolice netimbrate, etc.). Cele 20 de persoane prejudiciate îşi au domiciliul în principal în mediul rural (comune din judeţele Constanţa, Brăila, Vâlcea, Buzău, Târgu – Jiu, Mureş, etc.). 

             Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului, existând posibilitatea ca numărul victimelor să fie mult mai mare. În acest sens dacă există persoane care au fost prejudiciate prin acest mod de operare sunt rugate să contacteze Poliţia Cernavodă la numărul de telefon 0241/238.120.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii