Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACTIVITATI PREVENTIVE IN TABARA SCOLARA DE LA NAVODARI

ro

03 Sep, 2009 18:00 4165 Marime text

navodari.jpgÎn ziua de 03 septembrie 2009, reprezentanţii Centrului Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, prin poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii, alături de poliţiştii din Năvodari şi în colaborare cu Organizaţia Salvaţi Copiii Constanţa au desfăşurat în tabăra şcolară de la Năvodari o serie de activităţi de prevenire.

Poliţiştii constănţeni au derulat activităţi preventive în cadrul campaniei intitulată „Copilăria în siguranţă", program iniţiat de Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, alături de Microsoft România, Fundaţia Nadia Comăneci, Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - FOCUS, Radio Constanţa - Radio Vacanţa, Universitatea „Ovidius" - Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, Organizaţia Salvaţi Copiii Constanţa şi „AVON Cosmetics".

Acţiunea s-a adresat elevilor din tabăra şcolară, dar şi turiştilor aflaţi pe plajă şi a avut ca scop prevenirea dispariţiilor de minori şi educarea acestora pentru creşterea siguranţei on-line.

Pe parcursul derulării activităţii s-au distribuit ghiduri informative sub formă de evantai, profesorilor şi copiilor aflaţi în această perioadă în tabără, dar şi turiştilor aflaţi pe plajă. De asemenea, tinerii au fost recompensaţi cu şepci şi tricouri inscripţionate cu numărul de telefon gratuit 116 000 pentru sesizarea dispariţiilor de minori şi adresa site-ului de Internet www.copiidisparuti.ro/lectii .

Specialiştii Centrului Regional Constanţa al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au oferit tinerilor prezenţi în tabără informaţii privind fenomenul traficului de persoane, riscurile asociate acestuia, sfaturi utile pentru a nu cădea în capcană traficanţilor de carne vie, au popularizat numărul Tel Verde 0 800 800 678 pe care îl pot apela persoanele care se confruntă cu astfel de situaţii, au organizat concursuri tematice cu premii constând în materiale promoţionale şi au distribuit afişe şi pliante din cadrul campaniei „Omul cu două feţe".

Sub sloganul „Tu contezi", campania „Omul cu două feţe", lansată de Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, promovează mesajul „Traficul de persoane se poate ascunde în spatele unei feţe prietenoase". Obiectivul campaniei constă în creşterea conştientizării la nivel naţional cu privire la riscurile asociate traficului de persoane în varianta exploatării sexuale. Grupul ţintă al campaniei îl reprezintă femeile tinere şi fetele cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani.

Coordonatorul Organizaţiei Salvaţi Copiii Constanţa a informat copiii referitor la exploatarea copilului prin muncă şi combaterea formelor de exploatare. Activitatea a vizat şi siguranţa on-line a copiilor, părinţii fiind sfătuiţi să-i supravegheze pe cei mici în momentul utilizării PC-ului, să identifice activităţi comune şi pentru informaţii suplimentare să acceseze site-ul www.sigur.info, iar în cazul în care sunt victima unui abuz să apeleze numărul de telefon gratuit 116 111.

În acest context poliţiştii recomandă părinţilor să supravegheze copiii mai ales în zonele aglomerate, să nu-i trimită singuri la cumpărături mai ales pe timp de noapte, să fie siguri că minorul cunoaşte numele, adresa şi numărul de telefon de acasă şi nu acceptă să însoţească persoane necunoscute în diverse locaţii, indiferent de pretextele pe care acestea le invocă. În ceea ce priveşte siguranţa copiilor care utilizează Internet-ul s-a recomandat minorilor să nu furnizeze datele personale şi adresa celor pe care îi cunosc on-line şi să nu stabilească întâlniri cu aceştia, fără încuviinţarea părinţilor.

COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii